Најновије

Шутановац подноси оставку!

Лидер Демократске странке Драган Шутановац донео је личну одлуку да поднесе оставку због лоших резултата које је коалиција коју је предводио ДС остварила на изборима у Београду, сазнаје „Ало!“ из добро обавештених опозиционих извора.

Шутановац (Фото: Јутјуб)

Председништво Демократске странке одржаће данас заједничку седницу са посланичким клубом и на тој седници ће председник странке Драган Шутановац поднети извештај.
- Анализираће се резултати избора, а није искључено ни да на тој седници Шутановац понуди своју оставку, а да је логично да је званично поднесе на седници Главног одбора, која ће убрзо уследити - објашњава извор и додаје да је лидер ДС-а оставку најавио још у изборној ноћи, што се могло закључити из говора који је одржао.
- Ја не бежим од одговорности, немам дилему да је Демократска странка на мети власти све време. Ја сам одговоран и према члановима и према органима и врло брзо ћемо о свему разговарати. Демократска странка постоји 28 година, морамо да наставимо да се боримо - казао је тада Шутановац.
Иначе, сезону оставки јуче је отворио Балша Божовић, председник Градског одбора ДС-а у Београду. Он је члановима Градског одбора послао допис у којем је навео да „пораз на изборима за Скупштину Београда обавезује да, у име будућности ДС-а, свако понесе део сопствене одговорности“.
Основни разлог због којег је Божовић поднео оставку јесте притисак јавности, што и не чуди ако се има у виду да су поједини чланови ДС-а управо у Божовићу видели кривца за лош резултат. 
Први се огласио Бранимир Кузмановић, некадашњи председник општине Врачар и функционер ДС-а, и то само неколико сати након затварања бирачких места.
- Изгледа да нико не сме да каже, па ћу ево као познато кукурикало да кажем: Балша Божовићу, борац си, признајем. Него, од како си председник Градског, нешто смо се спустили са 20% на 2,9%. Немој, молим те, да смењујеш још једног председника, поднеси оставку - написао је Кузмановић на свом налогу на друштвеној мрежи Твитер.

Тадићев повратак на лидерску позицију?

Лидер ДС-а Драган Шутановац и лидер СДС-а Борис Тадић јуче су се састали, а главна тема тог сусрета били су резултати избора у Београду. Како „Ало!” сазнаје из извора блиских СДС-у, Шутановчева оставка могла би бити шанса да се Тадић нађе на челу уније ДС-а и СДС-а.
„Тадић је све време говорио да треба да се формира унија странака насталих из ДС-а. Шутановчева оставку му пружа шансу да се управо он нађе на челу те уније”, објашњава наш извор близак Тадићу.
Интересантно је да су наши репортери који су у изборној ноћи били у изборном штабу ДС-а били сведоци да је Борис Тадић једини био весео и еуфоричан, за разлику од функционера ДС-а, који нису крили тугу и незадовољство.     У Београду се понављају избори на четири бирачка места. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шутановац: Ово је лош резултат
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА