Најновије

СИНИША МАЛИ: Ако Вучић предложи да ја будем градоначелник, тако ће и бити

Београд је био и остао мој највећи понос и задатак. Ако председник Вучић одборницима предложи да ја будем градоначелник у наредне четири године, тако ће и бити.

Синиша Мали (Фото: Јутјуб)

Овако за „Блиц” коментарише актуелни градоначелник Синиша Мали резултате локалних избора и могућност да и даље буде први човек престонице.
Да ли сте задовољни резултатом СНС листе на локалним изборима у Београду?
- Мислим да су ови избори највеће признање за све нас. Кандидовали смо видљиве резултате и реалне планове, а не само једно име. Очували смо континуитет и стабилност зато што су Београђани гласали за напоран рад и видљиве резултате, а не за доказане лажи и огољену мржњу. Спречили смо сценарио у којем група бесних и посвађаних ликова обија врата градског трезора пуног пара. Пошто сада имамо новац, стабилност и најбољи тим људи, резултати су загарантовани. Никада се нећемо вратити у прошлост.
Председник Србије Александар Вучић истакао је да ће се нови градоначелник знати за 50 дана. Уколико вам Александар Вучић предложи да наставите да обављате функцију градоначелника, хоћете ли то прихватити?
- Ако председник Вучић одборницима предложи да ја будем градоначелник у наредне четири године, тако ће бити. Његово мишљење и његове одлуке изузетно ценим јер знам да му је на уму искључиво интерес грађана. Градоначелник ће бити особа која ће радити искључиво у интересу Београђана. Ипак, добар тим око градоначелника је важнији од тога ко ће бити сам градоначелник.
Да ли сматрате да градоначелник Београда треба да буде политичар-менаџер или нестраначка личност са ваше листе?
- Градоначелник Београда, пре свега, мора да буде способна, вредна, мудра и одговорна особа. Ако нема те особине, уопште није важно да ли је нестраначка личност или политичар-менаџер.
Помињала се могућност да замените Душана Вујовића у Министарству финанансија, као и неке друге опције. Да ли у свему томе има истине? Да добијете одрешене руке, шта бисте радили?
- Медији и јавност воле да спекулишу, и то је сасвим нормално. Највећа част за једног човека је када добије прилику да служи свом народу. Дао сам све од себе да Београд буде боље и лепше место за живот свих Београђана, и они су на изборима гласали да се тако настави. Сада морамо то поверење да оправдамо напорним и марљивим радом. Ви добро знате да нисам особа која трчи за функцијама, већ ми је најважније да посао буде ваљано урађен. Обећавам вам да ћете на време бити обавештени о свему.
Шта очекује Београд док се не донесе одлука о новом градоначелнику? Да ли ће ускоро почети реконструкција Улице кнеза Милоша, која је најављена за пролеће?
- Београд је град који живи целе године, свих 365 дана, и тако се и понашамо. Наравно да град неће стати, да ћемо наставити да радимо пуном паром и да нећемо изгубити ниједан дан. Тачно је да нас очекује реконструкција Улице кнеза Милоша, која је једна од најважнијих саобраћајница у нашем граду. Реконструкцију те жиле куцавице београдског саобраћаја ћемо радити из две фазе, а изградићемо и подземну гаражу. Прво ћемо радити на измештању инсталација, канализационе и водоводне мреже, што неће захтевати затварање улице, већ ћемо радити по ободу, по тротоарима. Тиме ћемо убрзати радове на изградњи подземног нивоа и коловоза.
Које пројекте у блиској будућности треба да очекују Београђани?
- Много је пројеката пред нама - завршавамо старе и покрећемо нове пројекте, а Београд се развија из дана у дан. Могао бих сатима да говорим шта смо урадили и шта радимо како би Београд био још боље место за живот. Осим реконструкције Улице кнеза Милоша, очекује нас и обнова улица Краљице Марије, 27. марта и Џорџа Вашингтона. Започели смо изградњу нове аутобуске станице у Блоку 42. Градимо и Нови савски мост, као и мост преко Аде Хује, а ту је и тунел од Економског факултета до Булевара деспота Стефана. На Београду на води зграде настављају да ничу, а за две године крећемо и са изградњом прве линије метроа. Гради се и друга кула „Ушће“, а очекује нас и завршетак радова у парку Ушће, даље проширење пешачке зоне, изградња пасареле од Калемегдана до Бетон хале, изградња гондоле… Као што видите, имаћемо пуне руке после у наредне четири године.

Обећавам интервју у метроу до 2022.

Можете ли обећати да ћемо интервју пред следеће београдске изборе радити у метроу?
- Тврдим да ћемо радити интервју у метроу до 2022. године, када ће прва линија бити пуштена у рад. Само да знате, неће бити бесплатних вожњи. Ви и ја ћемо морати да купимо карту, па када купимо карту, тек онда ћемо моћи да се возимо метроом и разговарамо. Изградња метроа је само један део посла. Шта радимо после изградње? Морамо обезбедити новац за одржавање и функционисање. Зато ће бити важно да сви купујемо карте, да бисмо могли и у будућности да користимо метро, а не само за тај један интервју. Американци машу податком да се Вучић са Путином срео 12 пута, али – шта сами крију и смерају прочитајте ОВДЕ.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Синиша Мали у "Ћирилици"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА