Најновије

ВУЛИН: Ако Приштина не формира ЗСО, онда треба срушити владу

Уколико Приштина није у стању да примени договор о формирању Заједнице српских општина (ЗСО), онда Српска листа треба да повуче подршку тој влади и да сруши је, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

Вулин (Фото: Министарство одбране Србије)

Ако нису у стању да одрже реч, нек иду на изборе, рекао је Вулин за Пинк. "Уколико влада у Приштини није у стању да спроведе и започне формирање ЗСО, онда треба да се повуче подршка Српске листе и да се та влада сруши. Нек се иде на изборе, ако нису у стању да испуне ниједну једину реч", рекао је Вулин. Министар је нагласио да "нема договарања о ономе што је већ договорено" и да неће бити поновних преговора о ЗСО. "Оно што је договорено у Бриселу, што чини Бриселски споразум, мора да се спроведе. Не може се стално преговарати о ономе што је испреговарано", поручио је Вулин. Коментаришући изјаву шефа српске дипломатије да председника Србије Александра Вучића "стално лажу у међународној заједници" и да они само хоће признање једнострано проглашене независности Косова, а не компромис, Вулин је рекао да Вучић води политику помирења и труди се да дође до стабилизације на овим просторима, али да ретко с друге стране има релевантне саговорнике. "Веома ретко с друге стране има људе који сматрају да је политика стабилности и мира добра и да једно може да се спроведе тако што Србија мора да нешто да добије за њу - поштовање, али и одговарајуће политичке одлуке које бар највећим делом одговарају нама", рекао је Вулин. Нагласио је да, ако се потврди да Приштина престаје да спроводи у потпуности Бриселски споразум, за који је управо Приштина говорила да мора да буде спроведен, "као што је говорила ЕУ и читава међународна заједница", онда Србија треба да размисли о својој позицији и наредним корацима.

Коцијанчић: ЗСО применити без одлагања

Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчић поручила је данас да се договор о формирању Заједнице српских општина мора применити без одлагања и најавила нову рунду техничког дијалога од 19. до 21. марта. "Од почетка смо били јасни према обема странама да се Заједница/Асоцијација српских општина мора применити без одлагања. То се односи и на све остале договоре који нису у потпуности примењени, као што је онај енергетици", рекла је Коцијанчић за Танјуг. Она је најавила да ће се нова рунда техничког дијалога Београда и Приштине одрžати од 19. до 21. марта у Бриселу. "На дневном реду биће примена договора о Заједници/Асоцијацији српских општина, енергетика, мост у Косовској Митровици, слобода кретања и интегрисано управљање границама", навела је Коцијанчић. Да ли Албанци уопште желе компромис, погледајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић: Кога ви овде лажете?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА