Најновије

ПУТИН ПРИЗНАО: Наредио сам обарање путничког авиона! (ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин изјавио је да Крим ни под каквим околностима неће бити враћен Украјини.

Владимир Путин (Фото: ЈуТјуб)

У одговору на питање да ли би се икада могле стећи околности под којима би Крим био враћен Украјини, Путин је рекао: - О чему причате? Такве околности не постоје и никада неће постојати, преноси Тас. То питање је постављено у интервјуу за филм Андреја Кондрашова "Путин", који је објављен на друштвеним мрежама. Путин је рекао да Русија види Арктик као регион који је важан за њену безбедност, наводећи да би ракети испаљеној с америчке подморнице код обала Норвешке било потребно свега 15 минута да стигне до Москве. - Ми не претимо никоме, али користећи предности које имамо, у овом конкретном случају, користећи предност у територији, обезбедићемо безбедност Русији и њеном народу. Имајући то у виду, арктички регион изузетно је важан за Русију, навео је Путин. Он тврди да Русија има најмоћнију нуклеарну флоту и додаје да су америчке подморнице које носе ракете у борбеној приправности код обала Норвешке. - Време долета до Москве је 15 минута, казао је Путин.

"Нисмо никоме препустили територије на Арктику"

Поменуо је и да је посетио острва Земље Фрање Јосифа где су, према речима Путина, до недавно водичи говорили страним туристима да су та подручја "некада припадала Совјетском Савезу". - То значи да су нас занемаривали, иако ми те територије никоме нисмо препустили, поручио је Путин и указао на богата налазишта сировина на Арктику. - Ми се сви сећамо да је Ломоносов рекао да ће богатство Русије расти захваљујући Сибиру. Сада са сигурношћу можемо да кажемо да ће богатство Русије расти и захваљујући Арктику. Чини се да тамо има свега, рекао је Путин. Ипак, председник Русије истовремено је нагласио и важност заштите природе. - Екологија Арктика је веома крхка и потребно је много пажње. Инфраструктуре би тамо требало да буду еколошки прихватљиве, закључио је Путин.

Путин наредио обарање авиона пред Игре у Сочију

Руски председник је изјавио да је 2014. године наредио да буде оборен путнички авион за који је стигао извештај да носи бомбу коју ће бацити на отварању Зимских олимпијских игара у Сочију. Он је Кондрашову открио да је 7. фебруара примио позив од безбедносних службеника одговорних за Олимпијске игре у Сочију, мало пре церемоније отварања, преноси Ројтерс. - Речено ми је: Авион на путу из Украјине ка Истанбулу је под опсадом, отмичари захтевају да слете у Сочи, рекао је Путин у документарцу. Пилоти турске авио-компаније "Пегазус" на авиону типа "боинг 737-800" који је летео из Каркива у Истанбул, пријавили су да један од путника има бомбу и да авион мора да промени курс ка Сочију, рекао је Кондрашов у филму. У авиону је, како је рекао, било 110 путника, док је на стадиону где је церемонија отварања требало да започне било 40.000 људи, преноси британска агенција. Путин је рекао да је тражио савет од безбедносних званичника, који су му рекли да је, према ванредним процедурама, у сличним ситуацијама предвиђено обарање авиона. - Рекао сам им: Понашајте се у складу са планом, рекао је Путин и додао да је непосредно након тога стигао на стадион са званичницима Међународног олимпијског комитета. Неколико минута после тога, Путин је, како се наводи, примио још један телефонски позив у којем је обавештен да је то била лажна узбуна, да је путник био пијан и да авион наставља да лети ка Турској. Портпарол Кремља Дмитриј Песков данас је потврдио да су тачни наводи изнети у документарцу. Како је Владимир Путин жестоко одговорио на све оптужбе којим га је у недавном интервјуу засула новинарка америчног Ен-би-сија Меган Кели, погледајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Историјски говор Владимира Путина пред Саветом Федерације 1.3.2018:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА