Најновије

ПУТИН: Уместо што нас оптужују, Британци прво да установе шта се догодило Скрипаљу!

Британија би требало да установи шта се догодило бившем руском двоструком агенту Сергеју Скрипаљу пре него што за његово тровање оптужи Русију, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.

Владимир Путин (Фото: Kremlin.ru)

На питање новинара BBC Стива Розенбера да ли Русија стоји иза тровања, Путин је одговорио: "Прво то тамо да се разјасни, а онда можемо о томе да дискутујемо", пренеле су агенције.
Како се очекује, касније током дана британска премијерка Тереза Меј ће се обратити посланицима поводом тровања Скрипаља.
Претходно је и портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао да тровање Сергеја Скрипаља у Великој Британији није питање за руску владу, преноси Ројтерс.
"Поменути руски држављанин радио је за једну од специјалних служби Велике Британије, то се догодило на територији Велике Британије и ни на који начин није питање за Руску Федерацију, односно руководство Руске Федерације", рекао је портпарол руског председника.
Песков је казао и да није чуо за оптужбе британских политичара о могућој умешаности Русије у овај напад.
Председавајући Комитета за спољне послове британског парламента Том Тјугенџет изјавио је да напад нервним агенсом на бившег руског шпијуна у јужној Енглеској делује као покушај убиства иза којег стоји држава и очекује да Москва буде окривљена.
Тјугенџет је, наиме, за Би-Би-Си радио изјавио да тровање бившег руског војног обавештајца Сергеја Скрипаља (66), који је шпијунирао у корист Велике Британије, и његове ћерке Јулије (33), делује "баш као покушај убиства иза којег стоји држава".
Прочитајте ОВДЕ каква се то рокада дешава међу обавештајцима на Балкану?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин се крсти: Ми је зовемо Војвода а ви американци Сатана...
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА