Најновије

РАСУЛО МЕЂУ ТЕРОРИСТИМА ИСТОЧНЕ ГУТЕ: Део одлучио да се преда, избиле уличне борбе између различитих група

У Источној Гути почео је отворени сукоб између различитих милитантних група, изјавио је представник Центра за помирење зараћених страна генерал-мајор Владимир Золотухин.

Торористи у Источној Гути (Фото: Јутјуб)

Сукоб је почео након захтева да се Фејлак ел Рахман разграничи од Нусра фронта за даље разматрање о њиховом повлачењу из тог подручја.
„На улицама се воде отворене борбе између припадника нелегалних оружаних формација, цивили су присиљени да траже склоништа како не би постали случајне жртве борбе“, истакао је Золотухин.
У недељу су представници Центра одржали преговоре са лидерима групе Фејлак ел Рахман, на којима је изнет овај захтев.
Источна Гута остаје једно од последњих упоришта терориста у Сирији, које контролишу групе Џејш ел Исла“, Ахрар ел Шам и Нусра фронт. Из овог краја терористи редовно гранатирају предграђа и центар сиријске престонице. У последњих неколико недеља ситуација у овом подручју нагло се погоршала.
Након усвајања резолуције УН у Источној Гути уведене су хуманитарне паузе. За излазак цивила и милитаната из ове области отворена су два хуманитарна коридора — у насељима Мухајам ел Вафедин и Млеха. Јуче је преко коридора изашло 52 становника Мисрабе од којих је 26 деце. Тренутно терористи настављају да блокирају излазе према хуманитарном коридору из правца Источне Гуте, спречавајући цивиле да напусте то подручје.
Лазански упозорава да НАТО планира да уништи Србију! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

САА у Источној Гути 11.03.2018.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА