Најновије

ВУЛИН БРАНИ СРБИЈУ И РУСИЈУ ОД СКАПАРОТИЈА: Оштре речи министра војног у одговор америчком генералу! (ВИДЕО)

Министар одбране Србије Александар Вулин оштро је одреаговао на део сведочења америчког генерала Куртиса Скапаротија о српском народу као "проблему на Балкану" и "малигном утицају Русије" у нашој земљи.

Вулин о Скапаротијевим оптужбама на рачун српског народа (Фото: ЈуТјуб, Правда)

- Од 1999. године није било теже, неодговорније и опасније изјаве него што је изјава генерала Скапаротија. Рећи за читав један народ, рећи за српски народ да је опасност за читав Балкан говори и позива на уједињавање свих против српског народа, изјавио је министар одбране Србије, Александар Вулин реагујући на изјаву команданта НАТО снага за Европу Куртиса Скапаротија, преноси Министарство одбране. Према Вулиновим речима, на нашу срећу, сви наши суседи врло добро знају да мир на Балкану обезбеђује управо политика коју води Република Србија. - И на нашу срећу сви суседи врло добро знају да су Срби, где год да живе, окренути миру и увек су део стабилности у земљи где живе, а никако колективна претња. Рећи за читав један народ да је колективна претња и колективна опасност је опасно, неодговорно и позив на борбу и сукоб са читавим једним народом. Веровали смо да су изјаве о колективној одговорности, колективној кривици и коначном решењу заувек прошле али, на жалост, изгледа да нису, поручио је министар одбране Он је поновио да је Србија је суверена, слободна и војно неутрална земља која ће сама доносити своје одлуке и која ће сама бирати своје пријатеље. - Министарство одбране ће наставити да сарађује са Министарством одбране Руске Федерације и на спровођењу војно-техничког споразума који је договорен између врховног команданта ВС Александра Вучића и врховног команданта оружаних снага Руске Федерације, Владимира Путина и веома смо задовољни како се та сарадња развија и радујемо се њеном наставку и њеном продубљивању, каже Вулин.
Министар је додао и да Србија ни на који начин неће угрозити односе са нашим традиционалним пријатељима, нити ће учинити било шта што ће нашкодити нашим трајним и дугорочним политичким, економским, војним и сваким другим интересима.
- У Србији нема руског утицаја и нема било чијег утицаја против кога се треба борити. Србија је самостална, сама бира своје пријатеље и све наше одлуке ће бити вођене само на тај начин. Руска Федерација је пријатељска земља, земља која подржава наше спољнополитичке приоритете, земља која се не меша у наше унутрашње односе, не финансира невладине организације, не подстиче протесте, Једноставно, овде нема руског нити било чијег утицаја против кога се треба борити и због кога треба претити Србији, напомиње Вулин и додаје да је Србија слободна, војно неутрална земља и да ће у складу са тим и наставити да се понаша. Скапаротијев портпарол данас је, за Танјуг, потврдио одлучност НАТО алијансе да се бори против "малигног утицаја Русије" на Балкану, чији је носилац српски народ на овим просторима. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА