Најновије

И МАКРОН СПРЕМАН ДА БОМБАРДУЈЕ СИРИЈУ: Ударамо, ако се докаже напад хемијским оружјем!

Француска је спремна да изведе циљани напад против било које стране у Сирији за коју се необориво докаже да је извела напад хемијским оружјем и усмртила цивиле.

Макрон (Фото: Синхуа)

То је изјавио француски председник Емануел Макрон.
- Оног дана када будемо имали, посебно у тандему са нашим америчким партнерима, непобитан доказ да је пређена црвена линија, односно да је коришћено хемијско оружје са смртним исходом, учинићемо оно што су Американци сами учинили још пре неколико месеци. Стали бисмо у позицију да изводимо циљане нападе- рекао је Макрон на конференцији за новинаре у Индији, преноси Ројтерс. 
Непосредно пре седнице Уједињених нација на којој ће се говорити о Сирији, Макрон је изјавио да Москва, која је близак савезник владе сиријског председника Башара ал Асада, није учинила довољно да се омогуће олакшани услови у предграђу Дамаска, источној Гути. 
- Ово је дебата која ће се водити у наредним сатима у Уједињеним нацијама, где ће се показати да су уступци на терену које прави Русија, али пре свега сиријски режим и његови ирански савезници, недовољни- рекао је он. 
Француски председник је, како агенција указује, и раније износио претње, али је до сада учинио мало да би утицао на догађаје у Сирији. 
- Наше информације укрштају се са информацијама наших савезника, али да би све било јасно морамо да имамо независан капацитет да идентификујемо мете и изведемо нападе тамо где је неопходно- рекао је Макрон.  Процурили снимци, војска САД у шоку: "Или се Руси поигравају са нама или су ово ванземаљске летилице". Више о томе читајте ОВДЕ. 
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како Тигрови пустоше одбрану џихадиста у источној Гути! 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА