Најновије

Трамп признао зашто је сменио Тилерсона, стигла и руска реакција

Председник САД Доналд Трамп рекао је да је између њега и новог државног секретара Мајка Помпеа „постојала хемија“.

Рекс Тилерсон (Фото: Синхуа/Правда)

- Радио сам неко време с Мајком Помпеом - рекао је Трамп, додајући да је с бившим директором ЦИА увек био на „истој таласној дужини“. Председник САД је похвалио и Помпеову „велику енергију“ и „изузетан интелект“.
За Рекса Тилерсона је рекао да нису имали исти начин размишљања.
Рекс Тилерсон не зна због чега је смењен са места државног секретара САД и о томе није разговарао са председником Доналдом Трампом, рекао је заменик државног секретара Стив Голдстејн.
- Државни секретар је намеравао да остане на тој функцији због значајног напретка у сфери националне безбедности. Државни секретар није разговарао са председником нити зна разлог (своје смене) - рекао је он.
Према речима Голдстејна, Тилерсон је захвалан што је имао могућност да ради на мести државног секретара и жели све најбоље именованом на ову функцију Мајку Помпеу.
Русија је расположена да сарађује са новим државним секретаром САД Мајклом Помпеом као и са било ким на тој функцији, али нема илузију поводом перспектива нормализације односа са Вашингтоном, рекао је Спутњику заменик представника Савета федерације за одбрану и безбедност Евгеније Серебреников.
„Русија ће сарађивати са оним ко буде именован на ту или неку другу функцију у Трамповој администрацији. Ми смо спроводили и спроводимо политику смањења напетости у односима наших држава, али то не видимо код наших партнера“, изјавио је парламентарац.
По његовим речима, искуство показује да, чак и ако у руководству САД дође „човек са здравим разумом, одмах га тамо изгуби“.
„Како се надати нечему добром? Не знам“, рекао је Серебреников.
Прочитајте ОВДЕ чиме је био узнемирен Тилерсон, пре отказа?
Извор: Танјуг/rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

О отказу бруји цела Америка... али и свет. 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА