Најновије

Шта све ускоро може да задеси Вучића и Србију (ВИДЕО)

Гости емисије „Политикон”, коју води и уређује Данило Тврдишић, у продукцији медијске куће „Helmcast”, били су Миодраг Зарковић, новинар и водитељ на Радију „Снаге народа” и уредник портала "Србин инфо", Дејан Петар Златановић.

Златановић и Зарковић (Фото: Јутјуб)

Тема емисије су били протекли локални избори за Скупштину Београда, као и говор председника Русије, Владимара Путина, пред оба дома руске скупштине, у којем је изнео смернице руске спољне политике за наредних десет година.
На почетку емисије, Миодраг Зарковић, говорећи о локалним изборима у Београду је истакао да су ови избори били поготово битни првом човеку СНС, Александру Вучићу, који је био у паници због „Београда на води” и могућности да нова, њему ненаклоњена власт, испита легалност свих СНС реализованих пројеката у Београду.
„У случају пораза Вучић би тада морао да тргује, подмићује и ради ко зна шта још са новом влашћу, да би спасио себе и своје сараднике од робије”, подвукао је Зарковић и додао:
„Ни ранији избори нису били до краја чисти и без неправилности изборних крађа, али у ових 30-ак година вишестраначја у Србији није било намештенијих избора. Од званичних 23 опозиционих избора, чак 18 до 20 листа су биле тајно у сарадњи са Александром Вучићем. И то су негде резултати показали јер странка која добија 0,7 или 0,2% морала је то да зна унапред. Када се ради истраживање може да се промаши да ли ће се имати 3,5 или 3, 8% или 4,2%, али неко ко добије на крају 0,5% гласова сигурно је то знао унапред. Па шта је онда њих мотивисало да учествује на изборима, на којима ће добити 0,5%, можемо само да „претпоставимо“. Лично мислим да су тих двадесетак листа тркало исту трку да би властима поклониле победу”.

Надовезујући се на Милоша Зарковића, Дејан Петар Златановић говорећи о својим утисцима у вези завршених локалних избора у Београду, навео је да када се пробудио ујутру, после спектакуларне победе СНС у Београду, да је имао први осећај, као историчар, да се вратио у време пада и пропасти Римског царства:
„Толико ми је пуно Вучића у мени, а и људима око мене, да ме баш брига шта ће се сутра с њим десити. А као историчар знам, Гибон описијући пропаст Римског царства то је сјајно показао, када такво осећање гаји, према својој елити, средња класа на којој се заснива једно друштво, јер схвата да је држава од стране те баш елите  изнутра уништена и да не може ништа да учини да је поправи и спасе, те се повуче у себе, да је баш брига за судбину класе која води државу, то је почетак краја тог друштва и народа, којој припада та средња класа. И не само тог народа већ такве власти.”
Дејан Петар Златановић је још истакао да је уствари први човек СНС највећи губитник ових избора закључивши:
"Да ли је Вучић размишљао шта ће се десити, после оваквих избора, на којима се види јер је снимљено, да се на самом бирачком месту купују гласови, и да се то преноси преко друштвених мрежа и ништа се не уради поводом тога (пре би изашли на улицу протествовали, а сад тишина и мук), са његовом породицом и са његовим најближима, када он не буде више ту? Јер он мисли да у таквом окружењу његову породицу неко хтети да заштити? Не, неће. Зато ми је утисак, после ових избора, да је оно што сам читао о латино банана-државама, зашта сам мислио да је далека стварност која се никада неће десити код нас, дешава се сада нама. Ни под комунистима, у време најжешћег терора овакве ствари се нису дешавале – да немате чак жељу и потребу да прикријете да лажете, крадете, …"
Погледајте целу емисију: Како нам свима краду струју сазнајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Srbin.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Александар Дугин о томе да ли је могућа победа над Американцима.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА