Најновије

БРНАБИЋ: Србија не може да се уцењује (ВИДЕО)

Председница Владе Ана Брнабић, која ће данас предводити делегацију Србије у радној посети Бањалуци, изјавила је да су односи Србије и Републике Српске никад бољи, нарочито када је у питању економска сарадња, те да је у протеклих 10 месеци робна размена увећана за 10,7 одсто.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Премијерка  је подсетила да је Србија дала подршку Републици Српској од неких 10 милиона евра, као и да је, на иницијативу Александра Вучића, Сребреници донирано пет милиона евра, што је, према њеним речима, коришћено између осталог и за реконструкцију вртића, школа, путева...
"Прошле године Влада Србије је подржала Фонд Солидарности за лечење деце у иностранству, донацијом од 250.000 евра, што сам ја, заједно са са министрима Златибором Лончаром и Зораном Ђорђевићем подржала", подсетила је премијерка у разговору на ТВ Пинк.
Брнабићева је истакла и да је важна подршка и сарадња фирми, те да ће из тог разлога данас обићи и пружити подршку топлани "Биомаса", инвеститору који је потекао у Републици Српској, а који је на развијању технологија сарађивао и са техничким факултетима у Србији, као и институтом у Винчи.
Брнабићева ће се у Бањалуци састати са председницом Владе Републике Српске Жељком Цвијановић, саопштила је Канцеларија за сарадњу са медијима.
Делегација Србије коју предводи премијерка Брнабић, а у којој су министри рударства и енергетике и заштите животне средине, Александар Антић и Горан Триван, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, састаће се и са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем.
Премијерка и чланови делегације присуствоваће свечаној промоцији и отварању Еко-топлане Бањалука.
Еко-топлана Бањалука концепт је јавно-приватног партнерства између Града Бањалука и компаније "ИЕЕ", чији је циљ квалитетан, одржив и профитабилан систем производње и дистрибуције топлотне енергије, у складу са регулативама Европске уније.

Србија не може да се уцењује

Председница Владе изразила је наду да ће Европска унија препознати огромну жељу, рад и флексибилност Србије да се реши питање Косова и Метохије, али истиче да Србија није земља која је економски, политички и друштвено слаба, те да не може да се уцењује.
Коментаришући јучерашњи састанак са помоћником државног секретара САД за Европу и Евроазију Весом Мичелом, премијерка је казала да су ставови Србије и САД по питању јужне српске покрајине јако различити, те да се она као, како каже, "нова у политици", труди да здраворазумски објасни да то "што они штите и предлажу, нема нарочитог смисла у стандардима". 
Брнабићева је казала да Србија покушава да извуче најбоље из сарадње са САД по том питању, и нагласила да је највећи део посла у тој области преузео председник Србије Александар Вучић, чиме је, како каже, Влади оставио простора да се бави економским и другим темама.
Она је најавила скори долазак високих политичких представника Швајцарске и Норвешке, и истакла да је важно да Србија посвети пажњу грађењу бољих односа са другим земљама.

О реконструкцији владе првенствено са Вучићем

Председница Владе је рекла да ће о реконструкцији владе првенствено разговарати са председником Србије и председником најјаче странке у земљи Александром Вучићем.
"Ово је озбиљна тема и озбиљна држава и свакако ћу, да не буде било какве забуне, пре свега о томе разговарати са председником Вучићем. Он је председник Српске напредне странке, која је стожер владајуће коалиције која у влади коју ја водим даје подршку парламенту. Најприродније је, као у било којој земљи света, да разговарам о томе пре свега са председником најјаче странке, тако да ћу то и урадити", изјавила је Брнабићева. 
Премијерка је истакла да је реконструкција владе "увек отворено питање".
"Ја сам рекла и када сам била министар у влади Александра Вучића и као грађанин, пре него што сам ушла у владу, мени је увек деловало да је добра та политика где је реконструкција владе отворена тема. Зашто не, нису министри богом дани, није ни председница владе богом дана и ту постављена.
Ако немате резултате ако постоје неки проблеми, онда мењате тим да би давао боље резултате", рекла је Брнабићева.
Према њеним речима, не треба чекати четири године "живота свих наших грађана и привредника, да би нешто променили".
Враћа се “косовски пакет” из 2007. али као вешто упакована западна клопка. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА