Најновије

ОВАКО СЕ ЧИСТИ ИСТОЧНА ГУТА: Где слети руски "Метеорит" ту џихадиста више нема! (ВИДЕО/МАПА)

Операција "Челик Дамаска" која је покренута крајем фебруара, за кратко време успела је да разори одбрану џихадисичких организација које су годинама суверено владале великим подручјем на истоку сиријске престонице.

"Метеорит" у Сирији (Фото: ЈуТјуб)

За свега 18 дана од почетка операције, Сиријска арапска армија (САА) успела је да ослободи чак 70 посто територије у Источној Гути коју су држали џихадисти. Током данашњих борби САА је преузела пуну контролу над градом Хамуријом у јужном џепу, притом успевши да обезбеди евакуацију чак 13.000 цивила из џихадистичких делова Источне Гуте који се смањују из сата у сат.
Према изворима сиријских медија, наредни циљеви у овом делу офанзиве биће насеља Џисрин, Кафр Батна и Сакба, али ће, као и у данашњој операцији, главни приритет сиријских снага бити безбедна евакуација становништва. Хуманитарни коридори су на мапи означени белим линијама:

У северном џепу САА јуриша на чврсто утврђен град Рихан, у ком се још увек налазе терористи сиријске Ал Каиде, а који је опасан са неколико прстена ровова. У данашњим борбама САА је успела да ослободи пољопривредна подручја око овог града, да пробије одбрану на неколико тачака и обезбеди полазне позиције за јуриш који се очекује у раним јутарњим сатима. На снимку испод приказано је дејство руског противминског оруђа УР-77 "Метеорит" по одбрамбеним позицијама сиријске Ал Каиде у подручју Рајхана, као и улазак сиријских снага у ровове који су окруживали овај град. Снимке фабрике бојних отрова коју су сиријске снаге пронашле приликом ослобађања Источне Гуте погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА