Најновије

Радети и Јојићу ће се судити у Србији?!

Виши суд у Београду одлучио је да је могуће да се функционерима Српске радикалне странке, Вјерици Радети и Петру Јојићу, суди у Београду, пишу "Вечерње новости".

Вјерица Радета (Фото: Јутјуб)

Овај суд је, после месец дана разматрања прописа, заузео став да су испуњене законске претпоставке да Србија од Хашког трибунала, односно од Међународног резидуалног механизма за кривичне судове, преузме поступак који се води против двоје радикала због непоштовања Трибунала.
О томе ће Министарство правде ових дана обавестити суд у Холандији, наводе Новости.
Према процедури, након што добију потврдну одлуку од Србије, судија у Механизму, којег одреди председник Теодор Мерон, треба да донесе одлуку о прослеђивању предмета у Београд.
Трибунал у Хагу подигао је пре неколико година оптужницу против Радете и Јојића због непоштовања суда, јер су, наводно, у поступку против Војислава Шешеља претили једном сведоку и нудили му мито.
По гашењу трибунала, предмет је преузео Механизам, а како је Виши суд у Београду пре две године донео правоснажну одлуку да нема законског основа за изручење, Механизам је почетком фебруара затражио мишљење од Србије да ли је спремна да преузме поступак, наводе Новости. Стижу "Ноћни вукови" и носе јасну поруку Владимира Путина! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вјерица Радета - Хашке оптужбе против српских радикала су доказ њихове немоћи
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА