Најновије

ДОДИК: Нико од нас не тражи сецесију, ни Србија, ни Русија

Председник Републике Српске Милорад Додик је говорећи о могућем референдуму о самосталности РС рекао да не жели да искључи право свог народа да суверено одлучује о својој позицији.

Додик (Фото: Јутјуб)

Он каже да верује у нову администрацију САД која говори да се неће мешати у ствари и додаје да ту види прилику за БИХ да договори концепт који је одрžжив.
- Ако то није могуће не видим зашто би била искључена могућност да сваки од народа упражžњава право коме је свакоме дато - а то је право на самооопредељење. На нашем дневном реду није никакава сецесија, то нико од нас не траžжи, ни Србија ни Русија. Седео сам с Путином, он то никад није траžжио, то је лажž. Званични руски став је дејтонска БиХ - казао је Додик на регионалној тв Н1.
Додик истиче да се залажžе да сваки народ има право да користи члан повеље УН који говори о самоопредељењу.
- То је фер, а не држžати нас у затвору који се зове БиХ, који ничему не служžи, нема ниједног пројекта од ког је користи имала РС. РС није у дужžничком ропству и суверено влада својим дугом. РС не узима новац за буџžетску потрошњу, узима кредите да гради аутопутеве. Најмањи проблем је око политике, највећи проблем је економија - рекао је он.
Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је  да је Република Српска стабилна и да има перспективу. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА