Најновије

ПРИЧА О КОЈОЈ БРУЈИ ЦЕО СЕВЕР КОСОВА: Ево зашто су Албанци правили споменик кнезу Лазару (ВИДЕО)

Проф. др Александар Ћорац, потпредседник Српског националног форума, био је гост емисије ,,Агора'' на Народној телевизији.

Споменик кнезу Лазару у Косовској Митровици (Фото: Јутјуб)

Он се у разговору на тему: ''Могу ли Срби са Косова и Метохије, активније да утичу на свој положај?'', осврнуо на актуелну политичку ситуацију и оценио које су српске позиције и на чему треба да буде тежиште српског националног интереса на КиМ.
Према његовим речима, јаз између богатих и сиромашних је посебно изражен на Косову и Метохији, за које верује да је као последицу вишедеценијског урушавања институција државе под притиском Запада - постало чак и расадник вируса малих богиња. 
- Садашња ситуација је последица претходних лоших политика и одсуства јасне визије, која нам се сада обија о главу, јер како оцењује, ситуација почиње да се прелива на остатак државе. И ова епидемија малих богиња је кренула са Косова, јер имамо огромну невакцинисану популацију на Косову - открива Ћорац.

Он је коментарисао и шпекулације о додацима које Србија даје становницима јужне покрајине, наводећи да је било злоупотреба, али да се пуно претерује.
- Када се прича о том неком косовском додатку, обично овде људи мисле да се то ради о великом новцу, али те плате са увећањем су исте наспрам оних у остатку Србије без додатка - оцењује Ћорић.
- Када погледате та укупна средства. Треба да се схвати једна ствар. Кажу, Косово нас кошта толико? Па ми исто тако можемо да поставимо питање: Београд нас кошта толико, а да ли Београд враћа грађанима оно што добије? - рекао је он.
Он је између осталог открио и зашто је споменик светом кнезу Лазару у Северној Косовској Митровици је градила албанска фирма.
- Споменик светом цару Лазару у северној Косовској Митровици су радили Албанци. Зашто, зато што је то неко добио на тендеру, и дао фирми која јефтиније то ради, и то су радили Албанци, то ће свако на северу да вам каже - рекао је он. Kaко нам Запад урушава систем вредности погледајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Правда/Narodna.tv

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Драгослав Бокан о духовном рату против Србије.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА