Најновије

СРБИ, ЗАБОРАВИТЕ ИЛУЗИЈЕ! Ево шта Лазански има да каже о новом комаданту Бондстила

Војно политички коментатор "Политике" Мирослав Лазански каже да именовање Ник Дучића, Американца српског порекла, "неће донети ништа" бољу ситуацију по Србе.

Ник Дучућ у окупацији Ирака (Фото: Фејсбук)

- Ник Дучић је амерички грађанин, амерички официр и заступа оно што команда америчких снага њему наређује и то извршава. То што је он пореклом Србин нема апсолутно никакве везе са његовим понашањем на терену, нити ће он своје понашање прилагодити томе - каже Лазански.
Коментаришући Дучићеву каријеру, Лазански оцењује да је реч о стандардној каријери официра у америчким оружаним снагама.
- Они који мисле да је то што је он српског порекла нека предност Срба на Косову или предност нама у Београду су наивни. Амерички официри су, пре свега, амерички официри и никакве везе нема којег су они порекла. Уосталом, 1999. године у Јадрану су били амерички амфибијски бродови. Командант маринаца, маринске јединице која је била на десантном носачу хеликоптера, био је пуковник Карамарковић - Србин. Али то нема благе везе за неким нашим хипотетичким очекивањима. Ми се сви радујемо кад је неко нашег порекла…. Заборавите те илузије! - каже Лазански.

Он подсећа да има још примера из Србије да је неки високи западни војни званичник био српског порекла.
- Имали сте помоћника војног изасланика Америке у Амбасади САД, исто Србина - и он се понашао као и сваки други Американац. Морамо бити свесни да су амерички официри српског порекла, пре свега то - Американци! Свог порекла се можда присете понекад, у сну. У реалном животу, у активностима које обављају професионално, то нема никакве везе. Ако гледамо историјат уназад педесетак година, видећете Србе - америчке официре - на разним функцијама, који нису показивали апсолутно никакву врсту наклоности према Југославији или Србији - каже Лазански за Спутњик. О путиновом шестогодишњем плану за Србију сазнајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: rs.sputninews.com/Република

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Југослав Петрушић о бази Бондстил.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА