Најновије

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСКИХ ПРЕГОВАРАЧА: "Побуна" у Источној Гути је угушена!

Џихадисти Фајлак Рахмана постигли су данас договор са руским преговарачима о напуштању својих положаја у Источној Гути, пренели су вечерас сиријски медији.

Предаја џихадиста (Фото: ЈуТјуб)

Према наводима извора блиског џихадистичкој организацији, финални договор са представницима Дамаска биће постигнут већ сутра, када сиријске снаге обуставе ватру на њихове положаје.
Извори из сиријске команде потврдили су ову вест и додали да је вођа Фајлак Рахмана, капетан Абдел Насер Шамир и званично затражио прговоре са Сиријском арапском армијом, уз посредовање Русије.  Према изворима руског Спутњика, Шамир захтева да буде пребачен у Идлиб заједно са својим борцима, а да прпадници његове групе који не желе да иду у Идлиб и напусте своје домове добију пуно помиловање од сиријских власти. Сличан договор постигнут је неколико дана раније са припадницима Ахрар ал Шама у предграђу Дамаска Харасти, а данас је почело њихово пребацивање у Идлиб. Одласком ове две "побуњеничке" организације и реализацијом договора који се већ дуже време најављује са џихадисима Џејш ал Ислама у Думи, терористи сиријске Ал Каиде - Хајат тахрир ал Шама (ХТШ), остаће усамљени на својим положајима у малом преосталом делу некада неосвојиве џихадистичке енклаве на ободу сиријске престонице познате под називом Источна Гута.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Како су Руси обновили највеће гасно поље у Сирији које је било под контролом терориста Исламске државе, погледајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Средином прошле године у Ајн Тарми водиле су се неке од најжешћих уличних борби Сиријског рата:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА