Најновије

УЗ УПОЗОРЕЊЕ АМЕРИКАНЦИМА ДА СЕ НЕ МЕШАЈУ: Ево где је сиријска команда упутила снаге након победе у Источној Гути! (МАПА)

Не спавајући на ловорикама након величанствене обеде у Источној Гути, сиријска команда упутила је своје снаге у регион са вероватно најкомплекснијом ситуацијом у ратом разореној земљи.

Добитна комбинација: Сиријска војска и руски хеликоптери (Фото: ЈуТјуб)

Према тврдњама извора иранске агенције Фарс из Сиријске арапске арије, велики број војника САА послат је у јужну покрајину Дарају, како би се учврстили положаји на том фронту. Највећа појачања пристигла су у регионе Лаџах и Шакра, где су осим појачавања постојећих, формирани и нови положаји САА, што упућује на припрему за офанзиву сиријских снага у овом подручју. Током операције у Источној Гути, џихадистичке организације извршиле су већи број провокација на линијама раздвазања у Дараји, покушавајући да испровоцирају одговор САА, у тренутцима када су елитне јединице биле заузете у операцији "Челик Дамаска". Истовремено, америчка војска је допремила значајну количину војске у Израел, где већ неко време трају масовне војне вежбе са нејасним роком трајања, а амерички и израелски генерали и дипломате упућивали су нејасне, али недвосмислене поруке да су спремни за операције у Сирији, што је довело до снажног одговора руских генерала и дипломатије.

Наговештај покретања операција у подручју које тренутно заузима више од 50 различитих џихадистичких и терористичких организација које уживају подршку Израела и САД, дао је и сиријски дипломата који је данас упутио упозорење непријатељски настројеним силама. - Сирија је спремна на било какву ситуацију са којом се можемо суочити. Наша војска је спремна, као и наше противваздухопловне снаге, спремни смо да одбијемо сваки напад како бисмо очували суверенитет наше територије и сачували наш народ, рекао је амбасадор Ријад Хадад у Москвим додавши да су и руски и сиријски обавештајни извори потврдили да се спрема провокација уз коришћење бојних отрова, како би се оправдао напад САД и њених савезника на Сирију.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Кад руски хеликоптери сатиру терористе у Сирији:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА