Најновије

ДАЧИЋ ТРАЖИ ПОВЛАЧЕЊЕ ПОТПИСА СА БРИСЕЛСКОГ СПОРАЗУМА: Тешко ће њима бити са оваквим Вучићем!

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да ће предложити председнику Србије Александру Вучићу да повуче свој потпис са Бриселског споразума.

Дачић: Вучићу, повуци потпис (Фото: Синхуа, Правда)

- Постоји клаузула, потписали сте уговор... Ја бих повукао свој потпис и рекао: ''Нећете ЗСО, па добро, нећемо ни ми остатак споразума, враћамо се на претходно стање, а то је повратак српских институција на Косово и Метохију'', рекао је Дачић новинарима и додао да је већ предлагао председнику повлачење потписа, али да ће то сада поново да учини. - Вучић је превише толерантан, рекао је Дачић, али и додао да не жели да износи ставове који могу да одмогну председнику. Србија неће ићи испод онога што је обавеза свих земаља - да поштује своје интересе и принципе међународног права, рекао је Дачић и додао:
- Тешки су састанци са Албанцима, много ће тешко њима да буде са оваквим Вучићем, који је разочаран односима међународне заједнице и који је суочен са лажним вестима да ћемо да признамо Косово, рекао је Дачић. На питање како је Вучић реаговао на идеју о повлачењу потписа, шеф дипломатије је узвратио да не може то да каже. Кад је реч о ЕУ, шеф дипломатије каже да они нису свесни да тиме што помажу Албанцима, што воде такву политику, не одмажу Србији, већ само себи, јер је то "један фактор нестабилности".
Прочитајте ОВДЕ каква је то последња понуда Запада упућена Србији?
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте недавно гостовање Ивице Дачића у "Ћирилици".

Бонус видео

Како се на актуелној геополитичкој слици света види Србија?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА