Најновије

"ГРАНЧИЦА МАСЛИНЕ" ЈЕ ОКОНЧАНА: Курди су скупо платили неразумну одлуку врха ЈПГ-а! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријски регион Африн је под пуном контролом Турских оружаних снага и "Слободне сиријске армије" (ССА), објавио је данас турски генералштаб.

Ердоган освојио и Африн (Илустрација: Правда)

Како се наводи у саопштењу турске војне команде, турске снаге ће се сада сконцентрисати на помоћ становништву да се безбедно врати у своје домове. Сводећи резултате операције "Гранчица маслине", која је покренута 20. јануара ове године, турски генералштаб је објавио да су снаге под њиховом контролом елиминисале 3.733 терориста. Шеф турског генералштаба Хулси Акар, са друге стране, у одвојеној изјави је рекао да још увек постоји 4-5 села које његове снаге планирају да освоје на ободу Захре, која се налази под контролом Сиријске арапске армије.

Да подсетимо, Дамск је, од почетка турске освајачке операције ставио на сто отворену понуду Курдима да препусте одбрану северозапада Сирије регуларним војним снагама те земље, што је оберучке прихваћено од стране цивилних власти Африна. Ипак, руководство "Јединица народне самоодбране" (ЈПГ), организације која је формирана под патронатом Пентагона, и поред унутрашњих притисака и стравичних губитака које су претрпеле њихове снаге, па и суочени са губитком целе територије, остали су до краја верни својим спонзорима. Судећи према садашњој ситуацији, повратак овог региона у окриље Дамаска, највероватније ће бити решен дипломатским напорима Русије и то тек након "гашења пожара" у преосталим кризним жариштима у Сирији. Погледајте временску линију операције "Гранчица маслине", са снимцима борби и променама на мапи: Где је сиријска команда упутила своје снаге након величанствене победе у Источној Гути, сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА