Најновије

НЕ МОЖЕМО НИ ДА ЗАБОРАВИМО НИ ДА ОПРОСТИМО: Нико никада није одговарао за стравичне злочине над нашим народом! (ВИДЕО)

Министар одбране Александар Вулин положио је венац на спомен-обележје испред КБЦ "Драгиша Мишовић", у знак сећања на погибију гардиста и пацијената.
- НАТО агресија на Србију је страшан злочин, злочин за који нико није кажњен, злочин над слободним, сувереним народом, народом који својом историјом и својим животом, није заслужио тако страшан злочин. Не можемо да заборавимо, не можемо ни да опростимо – рекао је министар одбране Александар Вулин након церемоније полагања венаца на спомен-обележје испред КБЦ „Драгиша Мишовић“, у знак сећања на погибију гардиста и пацијената у том објекту током НАТО агресије 1999. године. Министар Вулин је том приликом рекао да не зна да ли је пилот који је бомбардовао болницу кажњен за то, и да вероватно није, као ни то да ли је његов командант, који му је дао наређење да бомбардује болницу кажњен за то. - Не знам да ли је ико ко је учествовао у НАТО агресији над српским народом био кажњен за то што је урадио – скоро сигуран сам да није. Докле год неко не буде био кажњен, докле год се неко људски не покаје за смрт ових људи у болници, док се неко макар људски не покаје за све ове хиљаде смрти за време НАТО агресије у Србији, ми нећемо моћи да кажемо да је све иза нас. Не можемо да заборавимо, не можемо ни да опростимо. Деветнаест година се још увек опорављамо од последица НАТО агресије, још увек обнављамо оно што је порушено, још увек покушавамо да залечимо ране, још увек покушавамо да заборавимо, а не можемо да заборавимо и не можемо да опростимо – истакао је министар Вулин. - Тек ће се генерације које долазе иза нас носити са последицама НАТО агресије, са свим оним што је бачено у нашу земљу, у нашу воду, у наш ваздух. Србија гледа у будућност. Ми ћемо се трудити, дати све од себе, да учинимо свет око нас бољим, лепшим, праведнијим, али НАТО агресију нећемо моћи да заборавимо и никада нећемо моћи да опростимо – поручио је министар Вулин. Венац на споменик испред болнице „Др Драгиша Мишовић“ положио је и градоначелник Београда Синиша Мали, као и делегација болнице „Драгиша Мишовић“. На месту страдања војника Гардијске бригаде, испред болнице „Доктор Драгиша Мишовић“, у делегацији Војске Србије која је положила венац били су и командант Гарде Војске Србије генерал-мајор Миломир Тодоровић и командант Команде за обуку генерал потпуковник Ђокица Петровић. Министар спољних послова Србије Ивица Дачић најавио је да ће затражити од председника Александра Вучића да повуче потпис са Бриселског споразума. Више о томе прочитајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ТЕКТОНСКИ ПОТРЕС У СВЕТСКОЈ ПОЛИТИЦИ: Либерална демократија је превазиђена, време је за ''нелибералну'' демократију
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА