Најновије

ТЕКТОНСКИ ПОТРЕС У СВЕТСКОЈ ПОЛИТИЦИ: Либерална демократија је превазиђена, време је за ''нелибералну'' демократију (ВИДЕО)

Гост емисије ,,Агора'' на Народна телевизији био је Саша Адамовић, историчар.

Саша Адамовић (Фото: Јутјуб)

Он је у разговору открио који су фактори пресудили да победи Доналд Трамп и коментарисао улогу Србије у протеклих неколико деценија. Према његовим речима, годину дана од уласка Трампа у Белу кућу, сада видимо и успон Кине, која би како наводи - ускоро могла да постане и војна претња САД. - Колико се свет променио, сведочи и податак да је после распада СССР Кина купила незавршени носач авиона, да би их они већ данас они производили. Са друге стране Русија се вратила на светску сцену са маргина, оцењује Адамовић. Он се осврнуо и на питање недавне победе Владимира Путина на председничким изборима у Русији, али и на концепт ''дубоке државе'', за коју верује да је у случају САД прикладнији назив ''мочвара''.
''Можда бисмо могли рећи да је на примеру Русије и Владимира Путина могућа божија интервенција у људској историји. Са друге стране се често се помиње та чувена америчка 'дубока држава', неко је опет са друге стране назива ''мочвара, и можда је израз 'мочвара' прикладнији него 'дубока држава'. Када говоримо о тој америчкој 'мочвари', говоримо са изузетно негативним предзнаком, и заиста она тај предзнак и заслужује. Могуће је да је у тој пропалој Русији постојала 'патриотска дубока држава', '' рекао је Адамовић. Према његовим речима, Трамп и Русија имају исте непријатеље, оличене у либералним глобалистима и светским медијима који као да превиђају раст деснице у Европи, а посебно у Немачкој, где како истиче, чине другу најјачу партију у парламенту. - То су сада те отуђене елите које су изгубиле кредибилитет. У Немачкој их зову лажљивим медијима није ни чудо што је после свега, друга по снази странка она коју су  управо поредили са нацистима - истакао је Адамовић. ''Проблем је што и ти западни медији, који су до јуче имали глобални монопол на сваку информацију, и не само на информацију, већ и на глобални наратив, што је јако важно, рекао је он.'' Он је пример Мађарске и концепт државотворне и аутократске владавине Виктора Орбана стакао као концепт који ће заменити актуелни неолиберални поредак, који према његовим речима постаје супротност свему што пропагира. ''Либералне демократије више не постоје, или ће се сада у овом прелазном периоду трансформисати у нелибералне демократије, или ћемо имати либералне недемократије, системе у којима демократија суштински бише не постији и где ће људе постављати а не бирати,'' рекао је он. 
Kако то изгледа када мртви проговоре, сазнајте ОВДЕ
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Меденица: Компромиса за Космет не сме бити

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА