Најновије

ТРАМП ДЕСЕТКОВАО АМЕРИЧКУ ВОЈСКУ: Избацује равноправне припаднике оружаних снага САД

Припадници војске којима би могао бити потребан знатан медицински третман "представљају значајан ризик по војну ефикасност и убојитост", саопштила је Бела кућа.

Амерички војник (Фото: Армија САД)

Амерички председник Доналд Трамп донео је забрану према којој већина трансродних особа не може да служи војску, осим у "одређеним околностима", али није наведено којим. Бела кућа је саопштила да припадници трупа којима би могао бити потребан знатан медицински третман "представљају значајан ризик по војну ефикасност и убојитост", преноси АП. Трамп је преко Твитера изненадио вођство Пентагона када је прошле године најавио да ће изменити план из времена Барака Обаме да се декларисаним трансродним особама дозволи да служе војску. Потез америчког председника оспорило је више правних инстанци, а четири федерална суда су донела пресуду против такве забране. Тужилац Калифорније рекао је да ће та држава наставити правну борбу против ове забране коју сматра дискриминаторском. Ко је нови трампов саветник, сазнајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Трамп се загрева за војну параду
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА