Најновије

КИША БАЛИСТИКИХ ПРОЈЕКТИЛА: Хути напали аеродроме у С. Арабији, амерички систем Патриот заказао па погодио Ријад (ВИДЕО)

Jeменски Хути испалили су јуче више балистичких ракета на аеродроме у Саудијској Срабије од чега један и на аеродром Краљ Халид у саудијској престоници Ријаду.

Лансирање у Јемену (Фото: Јутјуб)

Ријад је нападнут балистичком ракетом Буркан 2, док су аеродрому у провинциама Асир, Наџран и Џизан који су нападнути ракетама Кахер 2 и Бадер 1. Подсећамо ракете Бадер 1 су нове ракете произведене у Јемену и први пут су употребљене 22. марта ове године. Саудијска војска тврди да је њихова одбрана успешно пресрела ракету која је летела ка Ријаду. Том приликом дејствовао је амерички систем Патриот. Међутим појавили су се снимци на којима се наводно види да је једна ракета Патриот пала на стамбено насеље у Ријаду и том приликом убила једну особу и ранила више њих. Саудијци нису коментарисали да ли су јеменске ракете погодиле остале мете у јужним провинцијама Саудијске Арабије или су и оне оборене. Хути су саопштили да је нападом обележена годишњица почетка саудијске агресије на Јемен. О новој турској операцији против Курда читајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА