Најновије

ЛУКАШЕНКО ПОМАЖЕ СРБИЈИ КАД ЈЕ НАЈПОТРЕБНИЈЕ: Хитно шаљем ракетни систем С-300

Након разговора са Вучићем, први човек Белорусије се исте вечери чуо са Путином, од ког је добио сагласност да што пре испоручи моћни систем нашој земљи.

Илустрација (Фото: РИА)

Ранији начелни договор о томе да Белорусија Србији испоручи моћни ракетни систем С-300 Србији биће убрзано реализован након најновије кризе на Косову и бруталног напада албанских специјалаца на Србе. То ће, како оцењују стручњаци бити јак адут у одвраћању од било каквог покушаја да се на силу заузме север Косова или нападну Срби јужно од Ибра, без обзира на то што иза Албанаца стоје Америка и НАТО.
Сагласност за хитну испоруку С-300 Војсци Србије дао је прекјуче и Владимир Путин. Са њим је српски председник Александар Вучић разговарао прво у понедељак увече, одмах након насиља у Митровици, а затим и у среду по подне. Непосредно после тога разговарали су Вучић и Лукашенко, а потом исте вечери Путин и Лукашенко, о чему је објављена информација и на сајту Кремља.
Како се сазнаје, као додатни вид подршке, Минск је спреман да нам по најповољнијим условима испоручи и најмодерније авионе (помиње се око 10 мигова-29).
- Суштина је да Белорусија као мањи партнер ради одређене модификације руског оружја, па је за Србију повољније да га набавља од њих. Ипак, за све је неопходна сагласност Русије као призвођача, посебно у случају испоруке С-300. Путин је за цао пакет одмах дао зелено светло. Оног тренутка кад Србија добије моћне ракете тешко да ће ико смети чак и да нам запрети - наводе извори добро упућени у ток трипартитних разговора вођених на највишем нивоу.

Словенска браћа

Специјални Вучићев изасланик Небојша Стефановић јуче је отпутовао у Минск и видео се са Лукашенком. Након сусрета, белоруски председник изјавио је да су његов и наш народ словенска браћа, да зна са чим се суочавамо и да ћемо заједно решавати све проблеме.
Војни аналитичар Мирослав Лазански истиче да би набавка С-300 била спас за нашу земљу.
- И даље стојим при ставу да би било одлично за Србију да из Белорусије набави ракетни систем С-300. Ми смо дуго у тим преговорима, а Русија као земља произвођач треба да да одобрење. Предност система С-300 је у томе што може да гађа све летеће циљеве, укључујући и крстареће ракете, као и авионе стелт технологије на великим даљинама, већим од 200 километара.

Перцепција моћи

Стручњак за безбедност Марија Ђорић додаје да се треба спремати за рат да бисмо сачували мир.
- У ситуацији када сви око нас звецкају оружјем, па и Приштина, Србија мора да ојача борбену готовост и због тога је неопходна сарадња са савезницима. Наравно да нама рат није потребан и да треба избећи ту опцију по сваку цену, међутим, чињеница је да постоји нешто што се зове перцепција моћи. Колико војне моћи имате толико ће вас други поштовати.
Тереза Меј најавила рат Путину, Лондон прешао црвену линију, свет страхује од Путиновог одговора! Више о томе читајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лукашенко: Србија може да рачуна на Белорусију
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА