Најновије

Ево шта су договорили Путин, Рохани и Ердоган на "сиријском самиту" у Анкари! (ВИДЕО)

Формат мировних преговора о Сирији у Астани једина је међународна иницијатива која је помогла смањењу насиља широм Сирије, поручили су у заједничком саопштењу председници Русије Ирана и Турске Владимир Путин, Хасан Рохани и Реџеп Тајип Ердоган.

Састанак у Анкари (Фото: kremlin.ru)

У заједничкој изјави тројице лидера, који су се срели у Анкари, наглашава се: „Иран, Турска и Русија наставиће да сарађују све до потпуне ликвидације Исламске државе, Џебхат ан-Нусра и других терористичких групација у Сирији повезаних са Ал Каидом“.
Руски лидер је додатно нагласио: „То је наш стратешки циљ јер терористи не одустају од покушаја да дестабилизују ситуацију“.
Ердоган је са своје стране упозорио да ће његова армија наставити операције у Сирији уколико курдске снаге не напусте Манбиџ. Притом је прецизирао:
„Нећемо се заустављати све док не осигурамо безбедност свих делова Сирије који су под контролом курдских терориста и снага самоодбране. Ово, наравно, првенствено укључује Манбиџ“.
Ердоган је посебно нагласио да су Иран, Русија и Турска земље гаранти територијалне целовитости Сирије и да су се он, Путин и Рохани договорили о неким „даљим корацима“ за разрешење сиријске кризе, али није открио никакве подробности.
Путин, Рохани и Ердоган су се први пут на овакав начин - на свом „сиријском самиту“ - срели у Сочију 22. новембра прошле године.
Прочитајте ОВДЕ на шта то упозорава руски Генералштаб а тиче се земље у којој ће почети Светски рат.
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА