Најновије

АМЕРИКАНЦИ У ПАНИЦИ: Ми смо у највећој опасности од Русије од времена карипске кризе (ВИДЕО)

Нови хладни рат између Русије и Запада много је опаснији од претходног, изјавио је за „Фокс њуз“ амерички професор, стручњак за Русију Стивен Коен.

Руска флота (Фото: Синхуа)

„Ми смо у опасности. Рекао бих, у највећој опасности од Русије од времена карипске кризе. Спрема се нови хладни рат и то није шала. И он ће бити много опаснији од претходног“, рекао је Коен.
Према његовим речима, Трaмп се можда на крају придржава строже политике према Русији него Барак Обама. Међутим, важно је што је он усмерен ка дијалогу, а нарочито у питањима попут борбе против међународног тероризма или трке у наоружању.
„Ако он подигне слушалицу, назове и предложи преговоре, они који га критикују то називају издајом“, рекао је Коен, нагласивши да је због Русије Трампова позиција под претњом.
Међутим, уместо да се амерички председник подвргава нападима на жељу за сарадњом са Русијом, сваки Американац би требало да га подржи, закључио је Коен и назвао Трампа „сигурносним вентилом“ који нас штити од катастрофе.
Коен је и раније истицао да му не свиђају многе Трампове одлуке, али је подржавао његову жељу да поправи односе са Москвом. Он је такође оштро критиковао америчке медије, који, по његовом мишљењу, доприносе ширењу русофобије. Kоји су навећу Вучићеви спинови погледајте ОВДЕ. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА