Најновије

ЖЕСТОКА ПРОВОКАЦИЈА ТЕРОРИСТЕ ТАЧИЈА, СА КОШАРА ПОРУЧУЈЕ: На претње из Србије одговорићемо пушкама!

Председник тзв. Косова Хашим Тачи изјавио је данас да ће на, како је рекао, "претње из Србије", бити одговорено - "пушкама". Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио да Тачи призива рат.

Тачи (Фото: Јутјуб)

Председник тзв. Косова Хашим Тачи изјавио је данас да ће на, како је рекао, "претње из Србије", бити одговорено - "пушкама".

"На те претње ћемо одоговорити исто као што смо одговорили пре 19 година, пушкама", рекао је Тачи.

Он је то рекао у говору на манифестацији на караули Кошаре, која се одржава поводом 19 година од сукоба припадника ВЈ и ОВК на том делу границе.

Припадници ВЈ успевали су од априла, па све време трајања НАТО бомбардовања да спрече улазак на КиМ припадника ОВК, које су подржавале регуларна Војска Албаније и НАТО авијација, али су се повукли 10. јуна 1999, после потписивања Кумановског споразума.

Косовски Албанци ту манифестацију одржавају на дан, када је, како кажу, "коначно срушена граница између албанских земаља", преноси Коха.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да Хашим Тачи директно прети пушкама и оружјем и тиме призива рат, мржњу и сукобе.

Ђурић је рекао да Тачи више чак и не скрива да је главни циљ његовог политичког деловања, како ранијег, тако и садасњег, стварање тзв. велике Албаније.

"Његово деструктивно деловање представља директну претњу целом региону, али и Европи" оценио је Ђурић.

Он је реаговао на изјаву Тачија који је данас на Кошарама помињао наводне претње "које стижу из Србије" и рекао да ће "на те претње одоговорити исто као што су одговорили пре 19 година, пушкама".

Говорећи о тобожњим, а заправо непостојећим претњама Срба и Србије, Тачи је тај који директно и отворено прети пускама и орузјем и изнова призива рат, мрзњу и сукобе, истиче Ђурић.

"Србија рат не жели, желимо мир, економски развој, слободно деловање и кретање људи и привреде, а рат, приче о пушкама као средству политицког деловања остављамо прослости којој и сам Таци припада", поручио је директор Канцеларије за КиМ. Прочитајте ОВДЕ поруку Срба из Црне Горе о демаркацији за лажном државом Косово. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сукоб међу аутохтонистима
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА