Најновије

ШИЗОФРЕНИ ПРЕОКРЕТ? Трамп: Нудимо помоћ Русији, треба зауставити трку у наоружању!

Мање од једног сата након што упозорио Москву на ракетне нападе у Сирији, амерички председник Доналд Трамп понудио је да помогне у јачању руске економије и позвао на прекид „трке у наоружању“. Ројтерс оцењује да је очигледно реч о дипломатском преокрету.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Трамп је, истовремено, написао на свом налогу на Твитеру да је однос САД с Русијом гори него икад, и када се има у виду период Хладног рата.
„Нема разлога за то. Потребни смо Русији како бисмо јој помогли с њеном економијом, нешто такво би било веома лако урадити, а треба нам да све државе заједно раде. Зауставити трку у наоружању?“, навео је Трамп.
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је Трампов твит: „Одлична идеја. Почните са уништењем хемијског оружја. Америчког“.
Трамп је претходно, реагујући на изјаву руских званичника који су упозорили САД поводом информација о могућем војном нападу у Сирији, поручио Русији да се спреми, јер ће „летети ракете“.
Раније су медији објавили да се два америчка брода крећу ка обали Сирије — „Доналд Кук“ и „Портер“. На њима се налази неколико десетина крстарећих ракета „томахавк“. 
Прочитајте ОВДЕ шта је Тони Блер поручио Терези Меј у вези са нападом на Сирију?
Извор: rs.sputniknews.com   

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли је Трећи светски рат на помолу?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА