Најновије

Трамп: Русијо, спреми се, Америка ће напасти "лепим, новим и паметним оружјем"! Москва: Да је паметно, бавило би се терористима!

Председник САД-а Доналд Трамп изјавио је да је спреман за рат са Русијом. Трамп је на свом твитер налогу одговарајући на изјаве из Москве како ће уништити свако америчко оружје ако дође до напада у Сирији, поручио Русији да се спреми јер ће Америка напасти "лепим, новим и паметним оружјем".

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Трамп је поручио Русима да не би требало да буду пријатељи са "животињом која убија свој народ и ужива у томе", алудирајући на сиријског лидера Башара ал Асада.
Председник САД-а увелико упире прстом ка Асаду оптужујући га да користи хемијско оружје против побуњеника у Сирији, иако за сада нема званично потврде о томе.
Трамп није једини који упире прстом у сирисјког лидера када је у питању употреба хемијског оружја. Америчка амбасадорка у Уједињеним нацијама Ники Хејли такође исто тврди називавши Асада чудовиштем. Хејли тврди да је сиријски државни врх "режим убица".
У међувремену, руски амбасадор у УН-у Василиј Небезја упозорава Америку да се повуче и да не провоцира оружаним нападима који би били илегални, додајући да ће Вашингтон уколико то не уради, "осетити руску снагу", преноси РТ.
А да ли су "паметне" ракете покушај уништавања наводних доказа о хемијским нападима у Сирији?
Реагујући на претњу америчког председника Доналда Трумпа, који је рекао да би се Русија требала припремити за "лепе нове и паметне ракете" које је Америка покренула у Сирији, Москва је рекла да ако би оружје било паметно, оне би се бавиле терористима.
"Паметне ракете требале би летети према терористима, а не ка законској влади која се неколико година бори против међународног тероризма", изјавила је портпарол руског министарства иностраних послова Марија Захарова у одговору на Трампов твит у среду.
Прочитајте ОВДЕ како се Србија припрема за Трећи светски рат?
Извор: Ало/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ - Сценарио је већ написан.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА