Најновије

МАЦУРА НАПУСТИЛА ДЈБ: Ни „д“ од демократије!

Посланица Доста је било Татјана Мацура, која је недавно објавила да ће се кандидовати за председницу ДЈБ, изашла из покрета. ДЈБ: Одустала, није формирала тим.

Татјана Мацура (Фото: Јутјуб)

Као разлоге, Мацура је навела то што није повучена одлука да се у организацију врате колеге недавно „срамно избачене“ путем онлајн седнице, као и због чињенице да није организована седница Главног одбора, која се „изгледа никада неће ни одржати“.
„И сам изборни процес је био такав да би му позавидели и многи озбиљнији манипулатори. Имајући у виду да смо и сами критиковали изборне процесе, доживели смо то да унутар једне организације коју смо градили, нема ни ‘д’ од демократског процеса“, рекла је Мацура.
Каже да њена кандидатура никада није била прослеђена чланству, те да руководство у оставци није заиста ни желело да поднесе оставку. „Донела сам тешку одлуку да напустим Доста је било“, рекла је она.
Није прецизирала да ли ће у Скупштини Србије деловати као самостална посланица, наводећи да за сада то питање оставља као „недефинисано“.
„Мислимо да ћемо се радије упустити у организацију нечег новог“, рекла је Мацура, која се пред новинарима појавила са Владимиром Ђурићем и Александром Стевановићем, који су недавно искључени из странке.

Реакција ДЈБ

Одмах су реаговали из ДЈБ, а у саопштењу достављеном медијима се наводи да је кандидаткиња за нову председницу ДЈБ, народна посланица Татјана Мацура, одустала је од трке за председницу, на самом старту, након што није успела да формира тим и започне кампању.
„Татјана Мацура, у жељи да се кандидује, већ крајем марта је покушала да за свој тим придобије бивше председништво и све народне посланике ДЈБ, нудећи Душану Павловићу да буде њен заменик, а Саши Радуловићу њен председник Програмског савета. Када тај покушај није успео, прихватила је да буде део тима кандидата др Бранислава Михајловића. Међутим, напослетку је одлучила да ипак трчи самостално, али није успела да формира тим и крене у обилазак одбора“, саопштено је из ДЈБ.
„Упркос свим настојањима да се унутарстраначки избори спроведу у фер условима и најбољем могућем реду, кандидатура Татјане Мацуре, праћена изразито негативном кампањом и позивом на линч оснивача и лидера Доста је било Саше Радуловића и његових најближих сарадника, довела је до осипања њеног тима“, додају из тог покрета.
Подсећа се да је након лошег резултата на београдским изборима, комплетно руководство Доста је било поднело оставке, а да су се на изборима за новог председника и председништво ДЈБ, расписаним за 21. април, јавила два кандидата. Кандидат др Бранислав Михајловић мора освојити више од 50% укупног броја гласова делегата Скупштине ДЈБ.
„Период након оставке руководства, а пре расписивања избора, пратила су бурна унутарстраначка догађања и искључења функционера, народних посланика и одборника због забрањеног лобирања, тајних састанака и договора и кршења Статута ДЈБ“, закључује се у саопштењу.
Иницијатива „Нема предаје Косова и Метохије“ због скандалозног најављеног интервјуа Миломира Марића са Рамушем Харадинајем организује протест. Више о томе сазнајте ОВДЕ.
Извор: b92.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте говор Татјане Мацуре на завршној конвенцији Саше Радуловића
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА