Најновије

ВУЧИЋ ДАНАС СА МЕРКЕЛ У БЕРЛИНУ: Да ли ће уследити коначни ултиматум Србији?

Председник Србије Александар Вучић допутоваће данас у Берлин, где ће разговарати са Ангелом Меркел, саопштио је кабинет немачке канцеларке.

Вучић и Меркел (Фото: Јутјуб)

"Током заједничког ручка посебно ће се разговарати о билатералним односима, као и реагионалним питањима, али и европско-политичким темама", наводи се у саопштењу.

Најављено је да ће Вучић и Меркелова пре састанка дати изјаву медијима.

Вучић данас долази у другу посету Берлину на позив канцеларке Меркел у веома кратком року.

Председник Србије претходно се састао са Меркеловом, такође на њен позив, 27. фебруара.

Председник Србије пре два дана у Мостару најавио је да жели да од канцеларке чује како она види однос Београда и Приштине, свеукупне регионалне односе, али и да тражи подршку у потрази за компромисом између Београда и Приштине.

За будућност Србије је од изузетног значаја састанак са немачком канцеларком Ангелом Меркел, али грађани не треба да очекују превише, јер је просто нереално очекивати да ми заповедамо великим силама, поручио је Вучић.

- Ако мислите да ћемо да променимо однос Америке, Немачке и других западних сила по питању независности Косова и Метохије - то би било лагање и обмањивање - рекао је Вучић новинарима након састанка са бугарским премијером Бојком Борисовим.

Оно што очекује и чему се нада, како је објаснио, јесте разумевање за позицију Србије, и поред тога што о питању независности КиМ мислимо другације.

- Али, да добијемо више за наш народ за то ћу да се борим, и даћу све од себе - рекао је председник. Прочитајте ОВДЕ како се Саша Јанковић обрушио на руског амбасадора Чепурина због његове изјаве о Шешељевој пресуди. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Ево како је изгледао састанак Вучић Меркел пре месец дана
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА