Најновије

ШИПТАРИ УЈЕДИЊЕНИ ОКО СИРИЈЕ: Овако су на америчку, британску и француску агресију реаговали Харадинај, Пацоли и Мета

Косовски премијер Рамуш Хардинај поручио је данас да Приштина подржава акцију САД, Британије и Француске на заустављању режима Башара ел Асада.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

- Косово подржава интервенцију евроатлантских савезника у заустављању Асадовог режима у Сирији - написао је Харадинај на свом Фејсбук профилу и додао:
"Напад хемијским оружјем на недужне цивиле је неоправдан, а покушај демократских земаља да успоставе мир у овој земљи је био неопходан."

Реакција Беџета Пацолија

Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли изјавио је данас да приштинске власти подржавају "савезничку интервенцију у Сирији против режима председника Башела ел Асада".
Пацоли каже да је напад дошао као последица напада хемијским оружјем у сиријском граду Дума.
"Косово снажно подржава и сагласни смо са акцијама које су предузели стратешки савезници Косова - Сједињених Америчких Држава, Уједињеног Краљевства и Француске у Сирији. Употреба хемијског оружја је неприхватљива. Надлежни би требало да буду одговорни да се овај догађај не понови ", рекао је Пацоли, пренео је портал Телеграфи.

Реакција Тиране

Званична Тирана подржала је данас ваздушне нападе САД, Велике Британије и Француске у Сирији прошле ноћи, због наводног корисћења хемијсог оружја.
"Ми смо на страни наших савезника и подржавамо одлуку председника Трампа да се заштите животи људи, људска права и све радње које, не само што кажњавају варварске поступке, већ стварају сигурност и стабилност широм света”, изјавио председник Албаније Иљир Мета, пренели су медији у Тирани.
Шта је рекао Александар Вучић поводом напада на Сирију сазнајте ОВДЕ.
Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Први снимак Башара ел Асада након напада на Сирију
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА