Најновије

МЕЊА УСТАВ, ПА...: Ердоган разматра могућност превремених председничких избора

Турска разматра предлог Партије националног покрета да се председнички избори одрже више од годину дана пре рока, односно августа ове године, уместо новембра наредне године.

Ердоган (Фото: Јутјуб)

Како преноси Ројтерс, председник Реџеп Тајип Ердоган најавио је да ће о тој теми разговарати са лидером националног покрета Девлетом Бахчелијем током предстојећег сусрета.
Агенција подсећа да је турска влада до сада у више наврата одбацивала могућност одржавања превремених избора.
- Званичне институције странке направиће процену, а касније ће бити објављено саопштење - рекао је заменик турског премијера и портпарол владе Бакир Боздаг.
Боздаг је то изјавио након што је лидер Бахчели рекао да сматра да ће Турска у тренутним економским оконостима, тешко издржати до тада.
Иначе, Партија националног покрета тренутно је у опозицији, али се очекује да ће формирати коалицију с владајућом Партијом правде и развоја на парламентарним изборима, који су заказани за новембар 2019, када и председнички.
Ердоган је претходно, међутим, рекао да ће измене турског Устава бити у потпуности спроведене до редовних председничких избора у новембру 2019. године.
Прошле године, Ердоган је извојевао тесну победу на референдуму о уставним променама, којима се председнику дају већа овлашћења.
Међутим, већа овлашћења председника ступиће на снагу тек након председничких избора, који су за сада предвиђени за новембар 2019. године.
Прочитајте ОВДЕ шта је Трамп одложио а тиче се Русије?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ердоган: султан нове Турске.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА