Најновије

ИЗНЕНАЂЕЊА ПРЕД ЗАСЕДАЊЕ СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ САБОРА СПЦ: Почиње у Пећкој патријаршији, а о Уставу следеће године...

Редовно пролећно заседање Светог архијерејског сабора заказано је за 29. април у Пећкој патријаршији, саопштила је у уторак СПЦ.

Пећка патријаршија (Фото: Јутјуб)

Како наводе у Патријаршији, седница највишег црквеног тела почеће светом литургијом и призивом Светог духа у Храму Светих апостола у Пећкој патријаршији, после чега ће радни део Сабора бити настављен 1. маја у Патријаршијском двору у Београду.
Дневни ред заседања "црквене скупштине" одређује се на почетку заседања. Извесно је међутим да ће главна тема овогодишњег сабора бити везана за унутрашњи дијалог о будућности Косова и Метохије. Тачка дневног реда заседања сигурно ће бити и нови устав Српске православне цркве. Владикама је достављен предлог овог текста, а очекује се да на Сабору изложе своје примедбе и сугестије.
Иако је планирано да овогодишњи сабор да и коначну реч о предлогу највишег правног акта Српске цркве, његово усвајање највероватније ће бити одложено за следећу годину.
- Већина владика има озбиљне примедбе на садржај новог устава. Седница Сабора добра је прилика да се усагласе његова основна начела и да се постојећи предлог врати на дораду комисији која је била задужена за овај посао - наводи саговорник "Новости" из врха СПЦ.

Мозаик

Сабор СПЦ усвојиће извештаје о учинку радова на Храму Светог Саве на Врачару и даће зелено светло за наставак мозаичког уређења ентеријера ове светиње. Сваки владика појединачно поднеће годишњи извештај о пословању епархије којом управља.
Ко је убио Оливера Ивановића? Осумњичених нема, тужилаштва ћуте, а породица има један закључак. Више о томе сазнајте ОВДЕ.
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Васкршња посланица СПЦ
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА