Најновије

ЈЕЗИВЕ ИСПОВЕСТИ ПУТНИКА ИЗ АВИОНА КОЈЕМ ЈЕ ЕКСПЛОДИРАО МОТОР: Крв је била свуда, захвални смо што смо живи! (ФОТО/ВИДЕО)

На друштвеним мрежама почеле су да се појављују снимци и фотографије успаничених путника из авиона “Саутвест ерлајнс” којем је синоћ експлодирао мотор током лета.

Из авиона у лету којем је пукао морот (Фото: Јутјуб)

Један од путника, Марти Мартинез, објавио је видео уживо на Фејсбуку баш у тренутку кад се одвијала драма.
- Нешто није у реду са нашим авионом! Чини се да падамо! Имаћемо принудно слетање! - рекао је у узнемирујућем снимку Мартинез који је током драме уплатио осам долара за Wи-Фи како би могао да се поздравити са вољенима.
- Кад се прозор разбио, цео авион је смрдео на пепео - изјавио је.
Други путници касније су испричали да је крви било свуда. Владала је паника, а прошириле су се и гласине да је неко доживео срчани удар.
- Након експлозије нагло смо пропали. Неки су почели да паниче, било је јако, јако гадно - рекао је Тимоти Бурман који је седео у задњем делу авиона.
- Неко време смо били ван контроле. Чинило се као да се пилот јако мучи са контролисањем авиона. Сви смо мислили да падамо. Ја и жена смо мислили да умиремо. Стварно смо јако, јако захвални што смо ипак преживели! - рекао је он.

- Стјуардесе су се растрчале по авиону. Владао је хаос. Сви су се усресредили на ту рупу где је био прозор. Нисмо знали шта да радимо са тим, да прекријемо прозор или нешто слично. Све је смрдело на дим. Било је толико страшно да ни неки чланови особља нису могли да сакрију свој ужас - објашњава он, а преноси Јутарњи лист.
Како је авион почео да се приближава писти, стјуардесе су тражиле путницима да се спреме за удар. Али само слетање прошло је прилично мирно.
- Били смо без једног мотора можда десет минута. Брзо смо се са 2.500 метара спустили на 1.500, али након тога је све текло прилично глатко. Пилоти и особље су обавили одличан посао - рекао је један путник након слетања.

Жена замало усисана из авиона

Једна особа погинула је након што је експлодирао мотор авиона “Саутвест ерлајнса” са око 150 путника и чланова посаде који је летео на редовној линији Њујорк - Далас. Приликом експлозије, комад мотора разбио је један од прозора “Боинга 737” због чега је жена која је седела одмах до прозора  замало била исисана из авиона, али у последњем тренутку повукли су је остали путници и држали је све док авион није слетео.
Амерички Национални одсек за безбедност авио саобраћаја потврдио је смрт једне особе, али не зна да ли је реч о поменутој госпођи. Током несреће неко од путника доживео је и срчани удар па неки нагађају да је можда умрла та особа.
У несрећи је, осим једне преминуле особе, теже повређено 12, а лакше седам људи.
Стравичан снимак како руски МиГ-31 испаљује хиперсоничну нуклеарну ракету Кинжал можете погледати ОВДЕ.
Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте шта се заиста десило са малезијским авионом
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА