Најновије

ЗАПАД У СТРАХУ ОД ПУТИНОВЕ ОСВЕТЕ! Москва спрема силовит одговор због агресије на Сирију!

Запад је у паничном страху од освете руског председника Владимира Путина због напада САД, Британије и Француске на Сирију. Те земље НАТО издале су упозорење након што су руски борбени бродови препуни тенкова и друге војне опреме примећени како се крећу у правцу Медитерана и обала Сирије.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Гомилање војске

Штампа на Западу објавила је фотографије бродова руске Црноморске флоте "Орск" и "Александар Ткаченко" са Босфора како се крећу ка руској поморској бази Тартус у Сирији. Како је наведено, опасно наоружани руски бродови испловили су из својих база да би се придружили остатку флоте у Медитерану.
- Руски борбени брод "Орск 148" виђен је у недељу како плови кроз Босфор на путу на Сирији. Брод је натоварен моћним совјетским тенковима БТР-80, оклопним возилима "камаз" и радарима "пелена-1", који се користе за лоцирање и уништење импровизованих експлозивних направа - навели су британски медији.
Они су додали да су, поред тог пловила, Руси у Медитеран послали и брод "Александар Ткаченко" пун војног товара.
- Борбени брод усликан је како превози брзе патролне чамце БМК-Т, који се користе при изградњи привремених војних мостова, као и неколико оклопних возила "тигар" пуних наоружања и другу војну опрему - истакла је британска штампа.
То је четврта мисија тих војних бродова у Сирији, што је део шире руске војне операције с циљем да се наоружају и потпуно опреме базе Тартус и Хмејмим, које Москва користи у блискоисточној земљи.
Страх Запада од Путинове жестоке освете за ударе на Сирију јуче је још више подстакао руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
- Одговорићемо на најновији напад америчких, британских и француских војних снага. Сасвим сигурно ће бити последица. Губимо поверење у наше западне "партнере" - поручио је Лавров, истичући да су односи Вашингтона и Москве гори него током Хладног рата.
Да Русија озбиљно разматра да реагује на агресију на Сирију, потврдио је и руски војни стручњак Виталиј Наумкин.
- САД су починиле озбиљну грешку кад су напале Сирију. Последице њихове агресије ће се тек видети. Очекује се оштар одговор Москве. То потврђује и чињеница да Руси гомилају снаге на Блиском истоку - навео је Наумкин.

Велики сукоб

Путинову освету очекују и Американци. Војни коментатор САД Самјуел Бендет сматра да хаос у Сирији тек почиње.
- Плашим се да је напад у суботу, који су извеле САД заједно са Британијом и Француском, тек почетак. Сад су Руси на потезу. Судећи по броју њихових војних бродова у Медитерану, спремили су нешто жестоко. Надам се да се варам, али све личи на припрему за велики сукоб - закључио је Бендет.

САД уводе нове санкције Русији

Америка је најавила увођење нових санкција Русији због подршке Сирији. Бела кућа није прецизирала шта ће нови сет санкција обухватати, али је Москва веома бурно реаговала на најаве.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков поручио је да је ембарго економски напад и да ће Руси одговорити на њега у складу са својим интересима.
- Санкције против Русије су постале фикс идеја. Сматрамо их нелегалним - рекао је Песков.
Он је додао да је уверен да је у питању покушај нелојалне конкуренције.
- Ово је покушај да се руске компаније истисну са међународног тржишта. Наши посланици спремају одговор Американцима, а о томе ће расправљати 15. маја - навео је Песков. Паника у Британији! Путин ће напасти на досад невиђен начин. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА