Најновије

Шешељ се огласио након скандала са хрватском заставом и ево шта каже

Шешељ је јуче, док су још сви брујали о страшним увредама које су на рачун посланице ДС-а Александре Јерков износили посланици СРС-а, газио и цепао хрватску заставу која је била постављена испред зграде Народне скупштине због гостију из Хрватске. Он је на тај поступак врло поносан.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

- Око 12 часова кренуо сам у зграду Народне скупштине Републике Србије. Са мном је био народни посланик радикала Филип Стојановић. Када сам на улазу угледао хрватску заставу, притрчао сам, оборио стег на бетон, покушао сам да је исцепам, борио сам се са њом, али је била попут шаторског крила дебела, нисам могао ништа. Онда сам је оборио на земљу и почео да је газим и газим! Излетело је пет чланова обезбеђења и нису били у стању да ми отму заставу и стег. Гурали су ме и борили се са мном. Али тешко су могли да изађу на крај са мојим габаритом, па су одустали - почиње причу Шешељ.
Како каже, када су он и колега завршили са гажењем заставе, ушли су у скупштинско предворје, а тамо угледали целу делегацију хрватског Сабора.
- Гласно сам им рекао: „Сад сам вам тамо напољу изгазио усташку заставу, јебем вам мајку усташку свима!“ Ту је био и онај Милорад Пуповац, прво ми се осмехнуо, али када је чуо шта сам рекао, онда је и он устукнуо и окренуо главу. После тог сам само продужио у скупштинску салу да обављам своје редовне посланичке дужности - испричао је Шешељ.

Српска амбасадорка одбила да прими ноту Хрватске због Шешеља

Додао је да очекује да његов поступак наиђе на осуду дела јавности, али да то њему ништа не смета.
- Издајници могу да ме критикују до миле воље, да говоре да сам простак, варварин и шта год, ја се на то не обазирем, баш ме брига. Радим по свом и радим исправно - казао је он.

Зукорлић спасао Ненада од Воје

Пре него што је направио инцидент у Скупштини, Шешељ је имао окршај са Ненадом Чанком! Наиме, након гостовања у јутарњем програму у холу ТВ „Хепи“ је дошло до сусрета председника ЛСВ-а Ненада Чанка и председника СРС-а. Том приликом је телохранитељ Војислава Шешеља насрнуо на Чанка након вербалних провокација са обе стране. Сукоб је спречио председник Странке правде и помирења Муамер Зукорлић, који је присуствовао сукобу.
- Нажалост, нашао сам се у веома непријатној ситуацији. Поступио сам у духу свог људског, али и политичког уверења, а то је помирење. Покушао сам спречити конфликт који је био на ивици ескалације. Али понављам, више бих волео да се нисам нашао у тој позицији јер ми је било много непријатно - наводи Зукорлић.
Шешељ је рекао да би Чанак награбусио да није било Зукорлића. - Чанак би добио батине да није било муфтије. Он му је спасао живу главу - казао је.

Радикали најавили митинг у Хртковцима

Посланица СРС-а Вјерица Радета најавила је да ће та партија одржати велики митинг у Хртковцима, где је лидер радикала Војислав Шешељ, према пресуди суда у Хагу, осуђен за прогон Хрвата 1992.
- Браћо Срби и сестре Српкиње, на Ђурђевдан, 6. маја, у 11 часова Српска радикална странка одржаће велики народни митинг у центру Хртковаца. На митингу ће говорити председник српских радикала др Војислав Шешељ. Видимо се! - написала је она на свом налогу на друштвеној мрежи Твитер. Ким ће разбити Трампа, свет у опасности од овог сусрета. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ у Београду спаљује заставу Хрватске
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА