Најновије

ЕВРОЛИГА: Фенербахче на корак до доласка у Београд, Олимпијакос спречио нови брејк

Кошаркаши Фенербахчеа повели су са 2:0 против Басконије у четвртфиналној серији плеј-офа Евролиге, пошто су вечерас у Истанбулу славили са 95:89 (25:23, 28:26, 18:19, 24:21).

Никола Калинић Фото: Euroleague.net

Басконија је за разлику од прве утакмице у Истанбулу пре два дана када је поражена са 82:73, пружила знатно већи отпор прваку Европе, који је тек у последњој деоници успео да реши питање победника.

Екипа Жељка Обрадовића је готово током целог меча била у вођству, али ниједном није успела да стекне двоцифрену предност.

Најефикаснији у побендичком тиму био је Бред Вонамејкер са 19 поена, три мање постигао је Јан Весели, а Никола Калинић убацио је 11. Марко Гудурић је за 21 минут на паркету постигао шест поена.

У екипи Басконије истакао се Мет Џенинг са 17 поена, док је Венсан Поарије убацио 14, а Торнике Шенгелија додао је 11.

Трећа утакмица између Басконије и Фенербахчеа играће се у уторак у Шпанији.

Кошаркаши Олимпијакоса изједначили су на 1:1 против Жалгириса у четвртфиналној серији плеј-офа Евролиге, пошто су вечерас у Пиреју у другој утакмици победили са 79:68 (17:15, 24:17, 13:22, 25:14).

Олимпијакос је пред пуном двораном у Пиреју успео да се искупи за пораз од пре два дана и обезбеди још две утакмице у Каунасу.

Црвено-бели су током већег дела меча били у предности, Жалгирис је одличном игром у трећој четвртини успео да се врати у меч, али је Олимпијакос меч решио с три везане тројке почетком последње деонице.

Најефикаснији у победничком тиму био је Џамал Меклин са 21 поеном, док је Василис Спанулис додао 17.

У екипи Жалгириса истакао се Брендон Дејвис са 20 поена, а Василије Мицић убацио је 13, уз осам асистенција и четири скока.

Трећа утакмица играће се наредног уторка у Каунасу.


(Извор: Бета)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА