Најновије

Да ли је Арсенал довољно велики клуб да направи "посао века"?

Више од деценије навијачи Арсенала чекају да њихов клуб постане број један у Енглеској и пласиран међу топ клубове Старог континента.

Лео Меси фото: Бета/АП

Више од деценије навијачи Арсенала чекају да њихов клуб постане број један у Енглеској. Последња титула у црвено-бели део Лондона стигла је 2004. године, легендарни француски стратег Арсен Венгер имао је велики кредит, али фанови и управа "тобџија" изгубили су наду да је способан да прекине доминацију манчестерских градских ривала и Челсија, па ће од следеће сезоне, после 22 године, на клупи седети нови менаџер. Амбициозни амерички власници имају велике планове, а да ли ће успети да поставе лондонски клуб на мапу највећих светских тимова показаће лето пред нама.
Први задатак биће им да пронађу замену за Професора. Већ месецима уназад евроспки медији спекулишу о томе ко би могао да седне на Вегерово место, чим је обелодањено да француски стратег на крају сезоне напушта клуб у први план су искочили Карло Анћелоти и селектор Немачке Јоаким Лев, али је, према последњим информацијама, први кандидат за новог менаџера "тобџија" Луис Енрике.
Острвски медији преносе да су пре говори руководства клуба и шпанског стратега почели, да иду у добром смеру, и да би право чудо требало да се догоди па да Енрике не буде промовисан у вођу новог Арсенала. Први разлог због којег су на "Емиратима" почели да размишљају у працу Луиса Енрикеа јесте пример из блиског окружења. Манчестер сити с Пепом Гвардиолом на челу на доминантан начин дошао је од освајања Премијер лиге, чувена Барсина "тика-така" успешно је имплементирана у игру "грађана", па се челници Арсенала надају да би нешто слично с њиховим клубом могао да направи и некадашњи шпански репрезентативац.
Ипак, главни адут Луиса Енрикеа, уколико на "Емиратима" успешно замисао приведу крају, без сумње бих их избацио у орбиту и без сумње у други план бацио прошлогодишњи посао ПСЖ са ангажовањем Нејмара и Мбапеа. Наиме, Енрике је у одличним односима с првом звездом Барселоне Леом Месијем, још од времена када су сарађивали на "Ноу Кампу", и уколико би омалени Аргентинац у скоријој будућноости одлучио да напусти каталонског гиганта, Арсенал с Луисом Енрикеом би, без икакве сумње, био један од највећих кандидата за потпис једног од најбољих фудбалера свих времена.
Да ли је Арсенал довољно велики клуб да направи "посао века"? Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА