Најновије

Ђукићев "савет" фудбалерима Партизана пред Чукарички: Играјте за бољи уговр, за трансфер...

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић рекао је да његова екипа има мотив да побеђује у првенству и поред бодовног заостатка, а да у предстојећој утакмици против Чукаричког не сме да дозволи противнику да користи њене грешке као у дуелу у Купу Србије.

Мирослав Ђукић фото: Бета

- Сви се довољно познајемо, не постоји изненађење међу екипама. Утакмица ће бити високог интензитета и чврста као у Купу. Мој тим мора да поправи концентрацију у дефанзиви, да не дозволимо противнику да живи од наших грешака. Много би нам значила победа, Партизан мора да побеђује. Мора да буде пун гас, али паметно, да не дозволимо да нас кажњавају из брзих контранапада - рекао је Ђукић на конференцији за новинаре у Београду. Фудбалери Партизана играју у недељу од 19 часова на свом терену против Чукаричког утакмицу 32. кола Суперлиге Србије, односно другог кола плеј-офа. То ће бити друга утакмица те две екипе за пет дана, након што је Чукарички у среду победио као домаћин у полуфиналу Купа 4:2.
- Жреб је такав какав јесте, треба нам победа да се вратимо на добар колосек, све ћемо учинити да тако буде. Знамо какав је противник и да ће бити тешко, морамо да наставимо да побеђујемо у лиги. Морамо да их нападнемо и не дозволимо контранападе.
Тренер Партизана је рекао да су сви играчи, осим од раније повређених, спремни, да су тренирали и голман Владимир Стојковић и Мирослав Вулићевић, а да Сејдуба Сума неће играти због суспензије. Партизан заостаје девет бодова за водећом Црвеном звездом и готово сигурно неће одбранити шампионску титулу, а Ђукић је рекао да и поред тога његова екипа мора да побеђује.
- Мотива за првенство увек има. Партизан мора да има мотива да побеђује, не може никада да се опусти. Играчи играју да поправе утисак о себи, о нама, да поправе уговоре и да се продају негде, мотива има на претек. Цео живот сам био мотивисан, увек сам тежио да пружим максимум, нема разлога да екипа не изађе мотивисана и жељна да побеђује. Ако играчи немају жељу за победом, онда нисмо за Партизан - навео је тренер црно-белих.
Упитан о поразу у Купу, он је рекао да је увек тужно када изгубиш, али "да у Партизану нема места за јадиковањем".
- Сами смо криви што нисмо победили и искористили велики број шанси и дозволили противнику да нас кажњава. Ја никога од играча не кажњавам, само тражим најбоља решења за екипу. Очекујем да ћемо имати подршку навијача јер нам је потребна да победимо и вратимо се у победничку серију у преосталим утакмицама.
Искусни стручњак је рекао и да Чукарички у среду није изненадио његову екипу, али да му се не свиђа, као бившем дефанзивцу, како су црно-бели играли у одбрани у тој утакмици.
- Више волим победу од 1:0, него од 4:3. Цео живот сам играо у дефанзиви и волим када моја екипа одаје утисак дефанзивне чврстоће и сигурности. То је била чудна утакмица у којој смо примали невероватне голове. То је био пад концентрације, екипа није била лоше позиционирана ни код једног гола - рекао је Ђукић. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА