Најновије

ЛЕТЕ СНС ШЕРИФИ: Умислили да су јачи од Вучића

Српска напредна странка креће са сменом својих функционера на локалу због бахатости. Неки градоначелници се понашају као да су моћнији од шефа странке.

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

Српска напредна странка спровешће велику чистку међу чланством, а први на удару су локални функционери, односно неки од челника општина и градова који се бахато понашају и буквално глуме шерифе.
Неки од њих ће бити смењени са тренутне функције, каже извор нашег листа из врха СНС, а неки чак и искључени из странке.
- До врха странке почеле су да стижу приче о проблематичном понашању појединих чланова који су на високим позицијама, неки су чак и на функцији градоначелника. Многи од њих су умислили да су јачи од странке, да су јачи од председника странке и Србије Александра Вучића. Заборавили су да не би ни добили те функције да није било странке, али пре свега грађана, који су гласали за СНС. Биће то право летње проветравање, јер су се многи ушушкали у своје функције и мисле да су богомдани - каже наш извор из врха власти.
Он још наводи да ће се приликом одлучивања узети у обзир и резултати, као и рад на терену.
- Веома лоше се котирају поједини функционери из, на пример, Ниша, Зрењанина, Шида, Смедерева... А то је само врх леденог брега, има их много више. Напредњаци имају власт у више од 150 општина у Србији - наводи извор нашег листа.
Потпредседница Владе и члан Председништва СНС Зорана Михајловић поручила је да у странци стално проверавају ко је какве резултате остварио.
- Ми увек на нашим седницама разговарамо о томе шта смо урадили и какви су резултати. Резултати опредељују. Тако да у потпуности исто мислим као Дарко Глишић, наш председник Извршног одбора - казала је она.
Према речима политичког аналитичара Драгомира Анђелковића, као што је добра реконструкција на нивоу Владе потребна да би тај тим ефикасније радио, тако је добро да се повремено спроведе провера учинка и у складу с тим дође до смене унутар странке, посебно владајуће какав је СНС.
- Од неких виших функционера до локалног нивоа, где је посебно важно обратити пажњу шта раде функционери, јер су ти функционери у директном додиру с грађанима и на основу њиховог рада се суди о целим странкама, тако да верујем да ће на том нивоу бити смена - казао је он.
Паралелно са чистком у СНС и сменама на локалу, очекује се и реконструкција Владе. Смене у кабинету Ане Брнабић требало би да буду почетком јуна. Реконструкција је најављивана и раније, али је одложена због решавања горућег, косовског питања.

Ево ко лети напоље

Дарко Глишић, председник Извршног одбора СНС, рекао је да је страначки критеријум за избацивање недостојно понашање, да постоје оптужбе за проневеру или разне врсте мобинга.
Свако за кога се утврди да је нешто од наведеног урадио биће искључен из странке, а смене с функција су предвиђене за лош рад. Глишић је казао и да је у току анализа рада свих 167 одбора и да очекује да ће један број њих заиста бити и распуштен.
- Код нас је другачије и тамо где нема резултата, направићемо рез, а тамо где су наши представници били недостојни или су се понашали супротно страначкој дисциплини и моралним начелима, биће удаљени из странке - казао је Глишић у интервјуу за Политику.
Прочитајте ОВДЕ каква је то немоћ моћног Вучића.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Недопустиво је гажење заставе било које суверене земље!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА