Најновије

РУСИ: Ким је испунио своје, на реду је САД

Сједињене Америчке Државе треба да предузму узвратне мере након што је Северна Кореја обуставила нуклеарна тестирања, изјавио је данас шеф међународног Комитета Савета Руске Федерације, Константин Косачов.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Он је, у поруци коју је објавио на свом налогу на Фејсбуку, оценио да одлука Северне Кореје није довољна да се нормализује ситуација на Корејском полуострву, већ да су потребне "оперативне, по могућству демонстративне узвратне мере" САД, преноси Спутњик.
- Прекид агресивне и рушилачке реторике. Признање суверених права Северне Кореје на сопствени развој. Престанак са претњама смене власти у тој земљи кроз спољно мешање. Прекид војних активности код граница Северне Кореје. Покретање политичког дијалога - навео је руски сенатор.
Он је изразио наду да ће међукорејски самит и самит Северна Кореја-САД "сигурно бити одржан".
- Наш дијалог са севернокорејским суседима ни у једном тренутку није прекинут. То је била одговорна, прецизна и на крају крајева исправна руска дипломатија. Победила је политика политичког решавања кризе за коју се стално залагала Русија - закључио је Косачов.
Северна Кореја саопштила је нешто раније да од данас обуставља тестове балистичких ракета дугог домета и планира да затвори полигоне за тестирање нуклеарних бомби, а да ће се, уместо тога, посветити привредном расту и миру, јавила је севернокорејска агенција КЦНА.
Како се наводи, Северна Кореја је одлучила да направи овакав потез у циљу одржавања "националног фокуса" и побољшања економије.
Севернокорејски лидер Ким Џонг-Ун изјавио је да његова земља више не мора да спроводи нуклеарне пробе нити тестирања интерконтиненталних балистичких ракета јер је, како је рекао, постигла свој циљ развоја нуклеарног оружја, наводи КЦНА, преноси Ројтерс.
Иначе, Ким Џонг-Ун састаће се, како је најављено, с јужнокорејским председником Мун Џае-ином у пограничном селу идућег петка, ради ретког самита с циљем решавања севернокорејске нуклеарне кризе, док је одвојен Кимов састанак са председником САД Доналдом Трампом предвиђен за мај или јун.
Прочитајте ОВДЕ шта је још Ким Џонг Ун рекао.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Упоређење војне снаге САД и С. Кореје.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА