Најновије

ИНЦИДЕНТ У ЈАСЕНОВЦУ: Због овога представници Срба и Јевреја нису присуствовали државној комеморацији!(ВИДЕО)

У Спомен парку Јасеновац, највећем усташком логору из Другог светског рата, у малобројној колони, без присуства представника Срба и Јевреја, завршена је државна комеморација, коју је предводио председник Сабора, Гордан Јандроковић. „Надам се да је ово последња година с више колона у Јасеновцу”, рекао је Јандроковић уочи почетка комеморације, пренела је регионална телевизија Н1.

Јасеновац (Фото: Јутјуб)

Како је пренео портал Index.hr, који ову трећу по реду комеморацију пратио из минута у минут, јавио је да се уочи комеморације у месту Јасеновац, догодио инцидент када су двојица мушкараца развила транспарент са усташким поздравом „За дом спремни”. Управо тај усташки поклич је разлог због којег представници Срба и Јевреја нису присутни данас у Спомен парку.
Ово је трећа година да се комеморација јасеновачким жртвама одржава у три колоне, а Срби и Јевреји је бојкотују јер хрватска држава није у стању да се избори са величањем усташтва у тој држави. Хрватски медији процењују да се у колони налази између 200 до највише 300 људи.
Иначе, сви хрватски медији, који су пратили ову комеморацију, известили су да српски министар одбране, Александар Вулин, није дошао ни у Јасеновац, ни у оближњу Млаку, где је патријарх српски служио молитвену литургију.
Јандроковић је рекао и да није било могуће ништа друго урадити, већ Вулину забранити улазак у Хрватску, а министар полиције Давор Божиновић је рекао да српски министар одбране не би ни могао да уђе у Хрватску, јер су сви граничи прелази благовремено обавештени о забрани.
У Јасеновцу није одржан скуп, који је раније најавио Дражен Келеминец, председник ултрадесне Аутохтоне Хрватске странке права.
Прочитајте ОВДЕ шта то ради председник Александар Вучић са "државним непријатељима" Србије.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Око магазин: Јасеновац, понор.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА