Најновије

АНДРИЈА МАНДИЋ: Кад дођемо на власт, повући ћемо признање Косова!

Само пет дана пред одржавање парламентарних избора у Црној Гори Андрија Мандић, лидер опозиционог Демократског фронта и председник Нове српске демократије, поручује да је уверен да ће Мило Ђукановић после више од две деценије изгубити власт у Црној Гори. Он тврди и да ће нова црногорска влада бити без ДПС-а, да ће на једној од њених првих седница бити донета одлука којом се повлачи признање Косова, као и да ће Русија поново постати најважнији партнер Црне Горе у многим областима.

Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

Оцењујући да је “један од најтежих удара који је Ђукановићев режим нанео Црној Гори, удар на традиционални морал и велеиздајнички однос према нашим традиционалним пријатељима - Србији и Русији”, те да “нема срамније одлуке у историји Црне Горе од одлуке о признању Косова”, мандић наглашава да ће “ту љагу хитно избрисати”.
- На једној од првих седница наше владе биће донета одлука којом се повлачи признање Косова. Исто важи за укидање санкција Русији. Диктаторски режим деценијама безуспешно покушава да убеди народ Црне Горе да су нам Србија и Русија, на које смо историјски једино и увек могли да се ослонимо, непријатељи, а да су нам пријатељи они који су нас бомбардовали и нападали нашу земљу. После 16. октобра Русија ће поново постати најважнији партнер Црне Горе. Исто важи за односе са Србијом - каже Мандић.
- На овим изборима одлучна борба води се између Демократског фронта и ДПС-а, то јест Мила Ђукановића. Народ се у Црној Гори пробудио и на недавним протестима показао да је јединствен и да је догорело до ноката. У Црној Гори имамо ситуацију где је држава не само покрадена већ је режим учинио све да уништи основне вредности на којима је овдашње друштво почивало, управо да би могао да реализује своје криминалне пројекте и истовремено донесе издајничке одлуке којима је Црну Гору посвађао са рођацима и комшијама. Ђукановић је за 27 година владања - господарења довео Црну Гору и њене грађане у такво стање да они, осим застрашивања, уцена и даље пљачке више немају шта да изгубе - каже Мандић.
Мирна промена власти
Он додаје да очекује и да се нада да ће доћи до мирне демократске смене власти - “прве такве у Црној Гори”.
- Надам се да режим неће поновити оно што је учинио на пролетошњим народним протестима, када је био озбиљно уздрман и предузео бруталне мере да би се одржао на власти. Разне прљаве игре режима су биле видљиве и у овој кампањи, ми морамо бити крајње опрезни и спречити их у намери да изазову било какве немире и дестабилизују изборни процес, у којем ће бити формирана прва демократски изабрана власт и најзад бити укинута диктатура у Црној Гори - каже Мандић.
Победа Демоктаског фронта Црној Гори би, према Мандићевом мишљењу донела, пре свега “слободу и реалну демократију”.
- Ми смо већ објавили наш програм 707 мера. Планирамо да отворимо 20.000 нових радних места, покренемо стимулативне програме којима ће држава помоћи све грађане који имају здраве привредне пројекте... Основна идеја је да Црна Гора заправо почне да ради и производи сопствену, реалну вредност, а не да се економска политика базира на пљачки државних ресурса, а социјална на нагомилавању државне администрације. Једнократно ћемо отписати дуговања за струју и комуналије, порезе на имовину...
Није лако Милу да оде
На питање како би се Мило Ђукановић носио са поразом, лидер Демократског фронта одговара да њему свакако није лако да оде с власти.
- Није то само моћ навике и корумпираност влашћу. Код њега је присутан и реални страх од последица вишедеценијске пљачке и издајничке политике коју је водио. Сва криминална дела, била његова или његових сарадника, биће процесуирана у оквру правног система. Ђукановић је тога свестан и зато и показује оволику нервозу у овој кампањи. Испливаће на видело и биће санкционисано свако противправно дело предузето од стране одлазећег режима. Он што ћемо ми осигурати јесте да му не дозволимо да изазове било какву нестабилност која би компромитовала изборни процес - каже Мандић и додаје да ће Владу формирати са свим заинтересованим опозиционим странкама, те да је основни принцип - да у нашој влади једино не буде ДПС. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА