Најновије

У Сирији откривен терористички град испод града (ВИДЕО)

Сиријска војска открила је огромну мрежу тунела изграђених од стране џихадиста у Думи, недалеко од Дамаска. РТ је боравио у Думи и питао локално становништво како су се милитанти понашали према њима.

У Сирији откривен терористички град испод града (Фото: Јутјуб)

Тунели смештени на 15 метара испод површине, ојачани су металним стубовима и обложени неком врстом плоча, стварајући изглед подземне железнице. Простиру се километрима испод града, на подручју Источне Гуте, формирајући читав град испод града.
Да би се комплетирао систем, тунели су опремљени струјом, паркиралиштима и радионицама. Они су толико велики да се путнички комби лако може кретати кроз њих, као што се види на снимку. Војска је открила да су тунели посебно коришћени за складиштење машина и возила.
Милитанти су присилили мештане да изграде тунеле за њих, исцрпљујући глађу оне који су одбили да раде, кажу становници Думе за РТ.
"Они су нас изгладњивали, они су нас малтретирали", рекао је један човек, додавши да су екстремисти присиљавали заробљенике и цивиле да граде тунеле.
"Они [милитанти] нису хтели да дају храну онима који су одбили да раде."
Руска војска је раније саопштила да је пронашла хемијску лабораторију милитаната у централној Думи убрзо након ослобођења града. Објекат, који се налази у подруму стамбене зграде, имао је софистицирану опрему, укључујући и индустријски хемијски реактор, за који су војници рекли да су их џихадисти користили за стварање токсичних средстава. У лабораторији су такође пронађене велике количине разних хемикалија.
Гомила се оружје у Сирији, спремају се нови напади, а ко је на мети прочитајте ОВДЕ.
Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА