Најновије

СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА СУДА У БИХ: Без притвора за Дудаковића!

Суд БиХ одбио је данас предлог Тужилаштва за одређивање једномесечног притвора бившег команданта Петог корупуса тзв. Армије БиХ Атифу Дудаковићу.

Атиф Дудаковић (Фото: Јутјуб)

То значи да ће он вечерас бити пуштен да се брани са слободе, саопштио је Дудаковићев адвокат Асим Црналић, преноси РТРС.
 
Према писању медија у БиХ, и осталих 12 ухапшених биће пуштени на слободу, уз мере забране.
 
Суд БиХ одредио је осумњиченима у предмету "Атиф Дудаковић и други" мере забране за вријеме трајања суђења, потврђено је за Клиx.ба.
 
- Још увек није познато о којим мерама забране је реч, а највероватније се ради о забрани међусобног комуницирања и забрани комуницирања са испитаним сведоцима - рекла је Нихада Бутуровић, једна од адвоката осумњичених.
 
У случају да осумњичени прекрше изречене мере забране, може им се одредити мера притвора.
 
Државно тужилаштво БИХ затражило је притвор за Дудаковића и још 12 бошњачких војних званичника осумњичених за ратне злочине над српским цивилима и војницима и следбеницима Фикрета Абдића, саопштено је јуче из Тужилаштва.
 
Дудаковић је ухапшен у петак у Бихаћу, а на првом појављивању пред државним тужиоцем није се изјаснио и тражио је додатно време за одговор о криввици за ратне злочине почињене над српским цивилима и војницима и припадницима јединица Фикрета Абдића током 1994. и 1995. године.
 
Државно тужилаштво саопштило је раније да се Атиф Дудаковић терети због убиства више стотина цивила и ратних заробљеника српске националности током рата 1995. године.
 
Прочитајте
ОВДЕ све о злочинима Дудаковића.
 
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА