Најновије

27. јуна Србија потписује независност Косова?

Одмах после избора следи брзо формирање Владе и потписивање независности Косова, а потом и одлазак на канабе код Доналда Трампа, то је у преводу порука специјалног изасланика америчког председника за дијалог Косова и Србије Ричарда Гренела, који је објавио да ће Београд и Приштина 27. јуна преговарати у Белој кући.

Вучић (Фото: predsednik.rs)


Ближи ли се расплет косовског питања? И потпис! Свега шест дана после Вучићевих избора Београд и Приштина позвани су у Вашингтон код Трампа да се коначно реши питање Косова и Метохије. То значи да ће Вучић морати одмах да формира Владу, како би на време потписао независност јужне српске покрајине?

Иначе, одлазак за Вашингтон и дијалог Београда и Пришине био је планиран за крај јула, међутим Александар Вучић је изашао са причом о референдуму и 27. јун је био одговор на његову идеју.

Уз поруку "Сјајне вести" Гренел је, на Твитеру додао, "како бисмо се 27. јуна састали у Вашингтону, у Белој кући, ради разговора о дијалогу", преноси РСЕ.

Састанку у Белој кући ће присуствовати тзв. председник Хашим Тачи и премијер Авдулах Хоти.

Тачи је путем Твитера поздравио позив за обнову дијалога "под руководством председника Доналда Трампа и специјалног изасланика Ричарда Гренела".

Дипломатски извори у Бриселу рекли су новинарима почетком јуна да је Србија пристала да обустави кампању повлачења признања косовске независности, пренео је репортер Радија Слободна Европа (РСЕ). Како је речено, београдске власти су дале пристанак како би "допринеле атмосфери за поновни почетак дијалога о нормализацији односа између Косова и Србије".

- Као део добре воље за стварање атмосфере која је погодна за наставак дијалога, стране у Београду су се сложиле да неће наставити са овом кампањом - потврдио је новинарима један високи дипломатски извор у ЕУ.

Један од високих званичника Европске уније који се бави процесом дијалога је истакао да је кампања Србије, "иритантно питање".

- Морамо градити позитиван замах, а не да се међусобно иритирамо - наводи овај саговорник.

Москва губи поверење у Вучића. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА