Најновије

"Сарађујемо са Путиновим обезбеђењем и америчким Фокама"

Министар полиције Небојша Стефановић је изјавио данас да постоји сарадња у обучавању припадника МУП-а Србије са службама и јединицама и на истоку и на западу.
Стефановић је рекао, гостујући на телевизији "Пинк", да МУП када је реч о обуци сарађује и са Федералном службом за обезбеђење у Русији, али и са америчким морнаричким "Фокама", као и са специјалним снагама САД познатим под надимком "Зелене беретке".

- Имали смо добру сарадњу са Федералном службом за обезбеђење из Руске Федерације која обезбедујује Кремљ и све званичнике Русије, чији су нам припадници помогли кроз обуку возача блиндираних возила и људи који се баве послом штићених личности, кроз нове тактите и тактичке радње. И заиста су нам помогли да унапредимо наш рад - каже он.

Како је рекао Стефановић, имали смо и посету америчких морнаричких  "Фока" која  је са нашим специјалним јединицама радила на новим тактикама у кризним ситуацијама када се упада у објекте.

- Биле су нам и Зелене беретке и људи који су нам помогли да проучимо како они решавају те ситауције на чему смо им веома захвални. Ми од њих узимамо знање и могу да дођу из свих делова света - навео је Стефановић.

Министар је рекао и да се током Међународне конференције о безбедности у Сочију састао са секретаром руског Савета за безбедност  Николајем Патрушевим (који је међу најужем окружењу председника Русије Владимира Путина једанд од главних људи руске безбедносне службе) и да су причали о различитим темама по питању безбедности и Светском првенству у фудбалу у Русији.

Он је рекао да  ће на Мундијалу бити присутни и припадници наше полиције и позвао све наше грађане који хоће да иду на утакмице у Русији да се понашају у складу са законом.  ПогледајтеОВДЕ како је птица уништила амерички ловац на аеромитингу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА