Najnovije

"Uvlačenja SPC u dnevnopolitičke obračune samo može da dovede do raskola"

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović upozorio je da uvlačenje SPC u dnevnopolitičke obračune može viditi raskolu i katastrofi. Parović je rekao da se ponašaju neodgovorno i oni koji napadaju mitropolita Amfilohija, ali i oni koji napadaju patrijarha Irineja.

Amfilohije i Irinej (Foto: Jutjub)

- Prvi veličaju Patrijarha drugi veličaju Mitropolita. Istovremeno ti drugi napadaju Patrijarha dok prvi napadaju Mitropolita. Nadam se da barem narod razume pogubnost uvlačenja Crkve u dnevnopolitičke obračune. Takva neodgovornost samo može da dovede do raskola unutar Crkve, a tako nešto bi bilo ravno katastrofi - kaže Parović.

Parović kaže da je potreban dijalog SPC i državnih organa i usaglasiti stavove. - Čak ne morate biti vernik da biste uvažili činjenicu da je Srpska pravoslavna crkva jedina institucija koja postoji svugde gde Srbi žive i da je kao takva jedan od najvažnijih resursa u očuvanju naroda i identiteta, a ujedno je bitan činilac u diplomatskom radu. Zbog svega kao čovek koji se politikom bavim na nadam se odgovoran način i bez želje da dobijem politički poen po cenu rušenja opšteg dobra i interesa, pozivam crkvene i državne zvaničnike da pod hitno uspostave instituciju stalnog dijaloga između Crkve i Države i da kroz tu instituciju usaglase sve stavove i skinu srpskim neprijateljima osmeh sa lica koji svakako imaju dok gledaju naše nove podele - kaže Parović. O novim napadima na Amfilohija čitajte OVDE. Šta su Rusi odgovorili Turcima na proteste zbog akcija u Dilibu pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Amfilohije o Vučiću.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA